Top 5: beste dualsimtelefoons

Meer en meer fabrikanten brengen fatsoenlijke dualsim-smartphones uit in Nederland. Om je een beetje op weg te helpen met je keuze, bespreken we in deze video bespreken de vijf beste dualsim-smartphones.

Top 5 beste dualsim telefoons

Dualsimtelefoons hebben de unieke eigenschap dat ze twee simkaarten ondersteunen. Dat betekent dat je kunt bellen met twee nummers tegelijk, of bijvoorbeeld een goedkope belbundel met een goedkoop internetabonnement kunt combineren. Ook in het buitenland zijn dualsimtelefoons handig: daar kun je je eigen nummer behouden en toch gebruik maken van een goedkoop lokaal abonnement.

Hoewel dualsimtoestellen in opkomst zijn in Nederland, zijn er nog relatief weinig fabrikanten die serieus met die toestellen bezig zijn in in het high-endsegment. Fabrikanten als Sony, Samsung en LG brengen hun topmodellen wel als dualsimversie uit, maar niet op de Nederlandse markt. Alleen Huawei, Motorola en HTC brengen dualsim high-endtelefoons uit in Nederland. Ook OnePlus doet dat, hoewel de toestellen van die fabrikant niet in gewone winkels verkrijgbaar zijn.

In deze video proberen we je een beetje wegwijs te maken in het aanbod aan dualsimtelefoons dat de Nederlandse markt wel kent. Daarbij bespreken we toestellen uit alle prijsklassen. De goedkoopste smartphone in de lijst kost €250, terwijl de duurste voor meer dan €700 over de toonbank gaat.

Voor meer informatie over dualsim-smartphones kun je terecht op onze dualsim-overzichtspagina. Ook bekeken we onlangs een accessoire waarmee je van iedere smartphone een dualsimtelefoon kunt maken. Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in de telekoopwijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick Viëtor -

   Die zijn er zeker, alleen helaas zijn ze inmiddels flink verouderd en wordt er bijna niets meer ontwikkeld voor dat OS. Vandaar dat we ze niet meegenomen hebben.

 1. androidfreak -

  zal het niet leuk zijn om een tele top tien te houden over chinese telefoond die je via europese webshops naar Nederland kan halen. bijv. oppomart. of er misschien een telewiki er voor opstellen en wat de voordelen en nadelen zijn voor importeren buiten europa en binnen europa

  1. Dominick -

   Hoe bedoel je precies de vorm van dualsim? Als in dualstandby of niet? Of als in één of meerdere simkaarten 3G? Hebben we eerlijk gezegd niet aan gedacht. Over het algemeen is het dual standby en vaak maar één sim 3G, maar dat zal waarschijnlijk niet voor ieder toestel gelden.

   1. Jefrim Berghuis -

    Dat inderdaad. Als verkoper krijg ik nog wel eens die vraag. En veel mensen verwachten een active dual sim, wat zoals je al zei vaak niet is.

  1. Dominick -

   Is helaas lastig omdat wij geen accutest met goed vergelijkbare resultaten hebben en de specs uiteraard ook niet alles zeggen op dat vlak. Wordt dus wel veel nattevingerwerk ben ik bang.

   1. Quasimodo -

    Het zou leuk zijn wanneer jullie in de reviews een apart kopje "accuduur" zouden opnemen. Je zou dan wat accu-statistiek-screenshots kunnen opnemen waarin wij als gebruiker zelf kunnen zien hoe het de accuduur is verlopen, hoeveel screenon-time, bij welke apps etc.

   2. Dominick -

    Screenshot hebben we meestal wel, dat iets uitbreiden is misschien inderdaad een goede toevoeging. Veel meer erover schrijven willen we expres niet doen, omdat we denken dat we in de één a twee weken dat we met een toestel rondlopen niet een uitgebreid en volledig beeld van de accu krijgen. Dat willen we dus ook niet pretenderen. Ik denk dat je ervaringen in zo'n tijdsperiode echt moet zien als een richtlijn die een aardig globaal beeld geeft, maar niet veel meer dan dat.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters