Dit zijn de vijf beste waterdichte smartphones

Je kent het wel: je laat per ongeluk je smartphone in de WC vallen of gooit er een glas drinken overheen. Smartphone kapot. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer: steeds meer toestellen zijn waterdicht. In deze video raden we je vijf smartphones aan waarbij natte ongelukjes geen probleem meer zijn.

Waterdichte smartphones

Waterdichte smartphones zijn sterk in opkomst. Van een high-endtoestel wordt tegenwoordig bijna verwacht dat hij tegen water kan en ook in het middensegment zijn steeds meer toestellen beschermd tegen een duik in het diepe. De meeste toestellen zijn IP68-gecertificeerd, wat wil zeggen dat je ze tot een half uur op 1,5 meter diepte kunt gebruiken.

Waterdichte smartphones kun je dus volledig onder water gebruiken. Fabrikanten raden je alleen niet aan om het opzettelijk te doen. Elektronica en water zijn nou eenmaal geen erg goede combinatie. Maar als je je waterdichte smartphone even in het toilet laten vallen, dan is er in ieder geval geen enkel probleem. En mocht je een erg gaaf idee voor een onderwaterfoto hebben, dan kun je ‘m ook gewoon maken.

Vlaggenschepen en meer

Waterdichte toestellen heb je in alle prijsklassen. In principe behandelen we in deze video de beste toestellen, maar we hebben er ook eentje met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding uitgepikt. Maar zelfs nog lager in de markt kun je een waterdicht toestel krijgen.

De meeste smartphones die tegen een spetter kunnen zijn echter (oud) vlaggenschepen. Zo maakt Sony zijn topsmartphones al jaren waterdicht en heeft Samsung de afgelopen twee jaar ook een waterdicht toestel afgeleverd. Apple, HTC en LG zijn inmiddels ook overstag. Wie op zoek is naar een waterdichte smartphone heeft dus heel wat keuze. Welke vijf toestellen het meest interessant zijn op het moment kun je in deze video zien.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters