Teletopvijf: waterdichte smartphones

Bijna iedereen heeft het al wel eens voorgehad: je laat per ongeluk je smartphone in water vallen, en daarna is hij kapot. In deze video raden we je vijf smartphones aan die je zoveel je wilt in het water mag laten vallen.

Waterdicht

Wanneer een smartphone waterdicht is, kun je hem inderdaad in het water gebruiken. Fabrikanten raden het je alleen niet aan om het te doen. Je kunt altijd de pech hebben dat er iets niet goed is afgesloten, wat ernstige gevolgen kan hebben. Maar gelukkig meestal niet voor jou, als je zelf niets hebt misdaan kun je beroep doen op je garantie mocht je smartphone toch niet zo waterdicht zijn als de fabrikant doet lijken. Als je een waterdichte smartphone hebt, is hij waterdicht met een aantal ‘regels’. Zo is het vaak het geval dat je je smartphone niet langer dan 30 minuten op een diepte van 1,30 meter mag houden. Mocht je dit toch langer doen, of dieper onder water gaan, dan kan het zijn dat je smartphone toch kapot gaat aan waterschade. Maar als je je smartphone even in het toilet laten vallen, dan is er geen enkel probleem.

Toestellen

Waterdichte toestellen heb je in alle prijsklassen. Heb je niet zo’n groot budget, dan kun je voor de Motorola Moto G 2015 gaan. Het toestel is voorzien van een plastic, waterdicht ontwerp dat er degelijk uitziet. In de Moto G zit er een Snapdragon 410 quadcoreporcessor met 1GB (of 2GB) aan werkgeheugen. De prestaties van het toestel zijn meer dan in orde en dankzij de bijna stock versie van Android heb je geen last van bloatware. Als je iets meer budget hebt, dan is de Sony Xperia Z5 een interessant toestel. Sony heeft zijn Xperia toestellen altijd al waterdicht gemaakt, en de Z5 is hier geen uitzondering op. In tegenstelling tot de Moto G heeft de Xperia Z5 een mooi glazen ontwerp met aluminium rand. Ook is de smartphone nog voorzien van een Snapdragon 810-octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen wat zich vertaald in goede prestaties.

Welke waterdichte smartphones nog interessant zijn, vertellen we je in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters