Dit zijn de vijf beste waterdichte smartphones

Je kent het wel: je laat per ongeluk je smartphone in de WC vallen of gooit er een glas drinken overheen. Smartphone kapot. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer: steeds meer toestellen zijn waterdicht. In deze video raden we je vijf smartphones aan waarbij natte ongelukjes geen probleem meer zijn.

Waterdichte smartphones

Waterdichte smartphones zijn sterk in opkomst. Van een high-endtoestel wordt tegenwoordig bijna verwacht dat hij tegen water kan en ook in het middensegment zijn steeds meer toestellen beschermd tegen een duik in het diepe. De meeste toestellen zijn IP68-gecertificeerd, wat wil zeggen dat je ze tot een half uur op 1,5 meter diepte kunt gebruiken.

Waterdichte smartphones kun je dus volledig onder water gebruiken. Fabrikanten raden je alleen niet aan om het opzettelijk te doen. Elektronica en water zijn nou eenmaal geen erg goede combinatie. Maar als je je waterdichte smartphone even in het toilet laten vallen, dan is er in ieder geval geen enkel probleem. En mocht je een erg gaaf idee voor een onderwaterfoto hebben, dan kun je ‘m ook gewoon maken.

Vlaggenschepen en meer

Waterdichte toestellen heb je in alle prijsklassen. In principe behandelen we in deze video de beste toestellen, maar we hebben er ook eentje met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding uitgepikt. Maar zelfs nog lager in de markt kun je een waterdicht toestel krijgen.

De meeste smartphones die tegen een spetter kunnen zijn echter (oud) vlaggenschepen. Zo maakt Sony zijn topsmartphones al jaren waterdicht en heeft Samsung de afgelopen twee jaar ook een waterdicht toestel afgeleverd. Apple, HTC en LG zijn inmiddels ook overstag. Wie op zoek is naar een waterdichte smartphone heeft dus heel wat keuze. Welke vijf toestellen het meest interessant zijn op het moment kun je in deze video zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters