Teleweek 6: Snapdragon 810, Galaxy S6, WhatsApp en iOS – video

Week 6 stond, net als voorgaande weken, vooral in het teken van het aankomende Mobile World Congress. In de vorm van nieuwe geruchten over de Galaxy S6 en een kleine vooruitblik van Qualcomm, bijvoorbeeld.

Die vooruitblik van Qualcomm, waarin het bedrijf een aantal fabrikanten die de Snapdragon 810-chip gaan gebruiken aan het woord liet, was overigens meer bedoeld als damage control. Er zijn de nodige problemen met Qualcomm’s chip en nu wilde de chipmaker even laten weten dat hij er echt aankomt én geweldig is. De Galaxy S6 van Samsung lekte weer veelvuldig uit, inclusief een mogelijke eerste render. Over de specificaties in intussen nog veel onduidelijk.

Verder bespreken we deze week WhatsApp en iOS. Beiden zijn namelijk lekker bezig. WhatsApp met het uitrollen van nieuwe functies. Na WhatsApp voor de PC, verscheen nu ook een belfunctie in de app. Overigens is die nog niet overal uitgerold. Ondertussen was iOS afgelopen kwartaal in Amerika het meestverkochte besturingssysteem. Dat is trouwens waarschijnlijk tijdelijk en heeft vooral met de introductie van de nieuwe iPhones te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jerry L. -

  Leuke Teleweek weer!

  De geruchten gaan inderdaad dat de Samsung Galaxy S6 een 5 inch (plus een beetje) scherm krijgt. Volgens mij is Samsung dan de enige met een 'kleinere' WQHD scherm. De andere fabrikanten hebben allemaal WQHD schermen van 5,5 inch. Van de grote fabrikanten is de HTC one M9 één van de weinige high-end toestellen die ook rond de 5 inch zal worden (gerucht), maar die heeft helaas een gewoon HD scherm.

  Daarom kijk ik erg uit naar de S6, omdat ik geen 5,5 inch scherm wil, maar wel een WQHD scherm. Ik vraag mij echt af waarom de andere grote merken enkel WQHD telefoons maken met zo'n groot scherm! Wellicht een handige strategie van Samsung, dat ze op deze manier toch een klein gat in de mark hebben gevonden?

  1. iRobot -

   5" QHD betekent een ppi 587 en maakt het produceren extra lastig en dus duur. Daarnaast beweegt de markt zich naar grotere schermen.
   Ik verwacht opnieuw een 5.1" of 5.2".

iPhone

Minder iPhones maar meer winst voor Apple afgelopen kwartaal lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen lees verder

Apple Clips

Zo maak je video’s met Apple Clips lees verder

Facebook App

Facebook test raket-tabblad in de app uit lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters