Teleweek 6: Snapdragon 810, Galaxy S6, WhatsApp en iOS – video

Week 6 stond, net als voorgaande weken, vooral in het teken van het aankomende Mobile World Congress. In de vorm van nieuwe geruchten over de Galaxy S6 en een kleine vooruitblik van Qualcomm, bijvoorbeeld.

Die vooruitblik van Qualcomm, waarin het bedrijf een aantal fabrikanten die de Snapdragon 810-chip gaan gebruiken aan het woord liet, was overigens meer bedoeld als damage control. Er zijn de nodige problemen met Qualcomm’s chip en nu wilde de chipmaker even laten weten dat hij er echt aankomt én geweldig is. De Galaxy S6 van Samsung lekte weer veelvuldig uit, inclusief een mogelijke eerste render. Over de specificaties in intussen nog veel onduidelijk.

Verder bespreken we deze week WhatsApp en iOS. Beiden zijn namelijk lekker bezig. WhatsApp met het uitrollen van nieuwe functies. Na WhatsApp voor de PC, verscheen nu ook een belfunctie in de app. Overigens is die nog niet overal uitgerold. Ondertussen was iOS afgelopen kwartaal in Amerika het meestverkochte besturingssysteem. Dat is trouwens waarschijnlijk tijdelijk en heeft vooral met de introductie van de nieuwe iPhones te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jerry L. -

  Leuke Teleweek weer!

  De geruchten gaan inderdaad dat de Samsung Galaxy S6 een 5 inch (plus een beetje) scherm krijgt. Volgens mij is Samsung dan de enige met een 'kleinere' WQHD scherm. De andere fabrikanten hebben allemaal WQHD schermen van 5,5 inch. Van de grote fabrikanten is de HTC one M9 één van de weinige high-end toestellen die ook rond de 5 inch zal worden (gerucht), maar die heeft helaas een gewoon HD scherm.

  Daarom kijk ik erg uit naar de S6, omdat ik geen 5,5 inch scherm wil, maar wel een WQHD scherm. Ik vraag mij echt af waarom de andere grote merken enkel WQHD telefoons maken met zo'n groot scherm! Wellicht een handige strategie van Samsung, dat ze op deze manier toch een klein gat in de mark hebben gevonden?

  1. iRobot -

   5" QHD betekent een ppi 587 en maakt het produceren extra lastig en dus duur. Daarnaast beweegt de markt zich naar grotere schermen.
   Ik verwacht opnieuw een 5.1" of 5.2".

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Trein OS iOS Apple Invisible tickets

NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters