Telewiki: 4G bellen

Het is Eerste Kerstdag, maar dat betekent niet dat wij een Telewiki overslaan. Deze keer gaan Bouke en Mark het hebben over 4G bellen, wat steeds meer gebeurt. Want hoe werkt dat nou precies en wanneer kun je het gebruiken? Bouke en Mark leggen dit allemaal uit.

4G bellen

4G bellen. Dit is iets waar de meesten niet snel aan denken als we het hebben over het fenomeen’ bellen’. Standaard telefoongesprekken worden momenteel nog vaak gedaan over 2G, ofwel 2e generatie. 4G, vierde generatie, is vooral bekend van het sneller internetten. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om deze frequenties en zendmasten te gebruiken voor het bellen. Dit wordt zelfs al af en toe gedaan. Denk maar eens aan Skypegesprekken, WhatsApp bellen en het bellen in Messenger van Facebook.

Vodafone

Vodafone is een van de eersten in Nederland die 4G bellen heeft uitgerold in Nederland. Dit is nog niet voor iedereen beschikbaar. Om gebruik te maken van het bellen via 4G heb je een Samsung Galaxy S7 (Edge) nodig of een iPhone met iOS 10.2. Veel iPhones zullen hierdoor compatibel zijn met het 4G bellen, omdat elke iPhone vanaf de 5 de update heeft ontvangen naar iOS 10.2. Naast 4G bellen heeft Vodafone ook Wifi bellen geïntroduceerd.

KPN

Bij KPN is het een ietwat ander geval. Deze telecomprovider heeft, in tegenstelling tot Vodafone, Wifi bellen nog niet aangezet. Wil je dus thuis bellen en ben je verbonden met Wifi, dan heb je twee mogelijkheden. Mogelijkheid één is om alsnog je belminuten te gebruiken. De tweede mogelijkheid is om je Wifi uit te zetten en over te schakelen naar 4G, zodat je hiermee kunt bellen. In 2017 zal KPN Wifi bellen uit gaan rollen.

In deze Telewiki bespreken Mark en Bouke allerlei onderwerpen over bellen over 4G. Fijne Kerstmis!

https://youtu.be/kVaowVtGM8Y
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters