Telewiki: 5G netwerk

4G is nog maar sinds kort echt een standaard, maar toch zijn de verwachtingen dat we vanaf 2015 kunnen geniet van een 5G netwerk. In andere woorden: tijd voor een Telewiki!

In vergelijking met 3G, was 4G al een grote stap vooruit. Maar de stap tussen 4G en 5G is veel groter. Er zijn namelijk al testen waarbij er snelheden van 3,6Gbit per seconden gehaald zijn. Dit is niet gewoon een verbetering, maar een wereld van verschil in vergelijking met 4G. Zeker omdat de hoogste snelheid bij een 4G netwerk op 18Mbps staat. Dat 5G veel sneller wordt heeft niet alleen voordelen op sneller iets te kunnen downloaden, maar biedt ook heel wat andere opties. Met 5G is het bijvoorbeeld makkelijker om auto’s zelfstandig te laten rijden. De reden hiervoor is dat er een veel snellere respons tijd is op een 5G netwerk, wat betekent dat auto’s makkelijker kunnen communiceren elkaar en dus ook veiliger kunnen rijden. Verder kan 5G heel wat veranderingen in de smartphone wereld teweeg brengen. Zo zullen processor krachtiger worden en zullen er vast en zeker nieuwe mogelijkheden en functies komen dankzij de komst van een 5G netwerk. Jammer genoeg moeten we wel nog even wachten voordat we in Nederland ten volle kunnen genieten van een sneller 5G netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rico Chai -

    Ik zou eigenlijk wel eens een telewiki willen zien over de verschillende radio-antennes en wat dit in de praktijk betekent. Zo had Dominick het in een review over dat aanwezigheid van LTE cat. 6 ondersteuning. Leuk, maar wat betekent dit in de praktijk tov cat 5? Zijn er dataplannen beschikbaar waarmee je profiteert van cat 6 en in hoeverre merk je dit in de praktijk? Als ik kijk naar de theoretische snelheid van HSDPA moet ik zeggen dat ik dit met mijn 4G/LTE abonnement ook niet haal.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones voor de feestdagen lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters