Telewiki: 6 weken met de Samsung Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge

Het is zondag dus tijd voor een nieuwe Telewiki. Deze week vertellen we je onze ervaring na zes weken met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge van Samsung.

Samsung wist de wereldwijde pers begin maart te verblijden met de nieuwe Galaxy S6 én de Galaxy S6 Edge. In onze reviews kwamen beide telefoons erg positief uit de test. Ze hebben wel een paar kleine nadelen, maar onder aan de streep zijn het erg goede smartphones.

Maar veel mensen vragen zich toch af hoe een smartphone nou is na de launch en na een aantal weken er mee gespeeld te hebben. In deze Telewiki vertellen Bouke en Danijel je hoe de Galaxy S6 en de Gaalxy S6 Edge ze bevalt na zes weken in hun broekzak te hebben gezeten. We vertellen je alle voordelen en nadelen van beide smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem van den Berg-Kerssies -

  Ik heb de Samsung Galaxy S6 32 GB Gold Platinum gekregen op de releasedatum. Mijn eerste indruk was WoW. Inmiddels heb ik de S6 nu een week of 5 in gebruik.

  Ik vind 32 GB intern geheugen meer dan voldoende voor een smartphone. Ik heb nu nog 21 GB over aan intern geheugen. Dat het achterkantje er niet af kan vind ik geen probleem. Wel is de batterij minder dan die van de S5. Die ik trouwens voor deze S6 had. Wat mij opvalt is nadat de S6 opgeladen is het batterijpercentage meteen daalt tot 96% binnen enkele minuten, terwijl de smartphone in stand-by staat zonder WiFi aan enz. Samsung zei dat de batterij minstens even lang mee zou gaan als die van de S5. Dit is dus niet het geval! Een keer extra opladen vind ik overigens geen probleem.
  Ik heb het probleem met het RAM-geheugen niet echt ontdekt en ook niet dat de flits aan blijft staan betreft de camera.
  Over camera gesproken deze is de beste ooit! Start razendsnel op en maakt fantastische foto's. Ook vele mogelijkheden qua standen. Ook de camera voor maakt prima foto's. Wat ik geweldig vind is de stand waarbij je met je camera achter een selfie maakt. Sta je er nog beter op :)))
  Het beeldscherm is prima, al merk ik weinig verschil met het blote oog vergeleken met de S5.
  Het toestel is snel. En makkelijk in gebruik. Zeker nu alles een stuk overzichtelijker is qua Touch-wiz.
  Wel mis is qua functie de airgesture. Deze is wel aanwezig op de S5.
  Het toestel laadt snel op, in anderhalf uur van 0 tot 100%, maar de batterij heeft wel een mindere volume dan bijvoorbeeld de S5.
  Het geluid uit de speaker is prima, zelfs als deze wat harder staat.

  Qua design komt Samsung nu goed voor de dag al blijf ik de S6 een kopie van een Iphone vinden. Van de beruchte vingervlekken heb ik geen last omdat mijn S6 in een flipcase zit. En dat lost ook het probleem van de uitstekende cameralens op.
  Ik vind de vingerafdruk-beveiliging geweldig. Op mijn S5 gebruikte ik deze nooit omdat je tig keer over de scanner moest gaan alvorens je toestel ontgrendelde.
  Nu plaats je gewoon je vingertop op de home-button en het toestel ontgrendelt.
  Ten opzichte van mijn vorige S5 veel verbeteringen. Ik heb veel geld voor de S6 betaald, maar heb tot nu toe geen spijt.

  1. Danijel -

   Toffe info! Thanks hiervoor 🙂

   Ik merk bij mij dat het ram probleem steeds groter wordt. Het toestel vertraagd op een gegeven moment gigantisch en dan moet ik hem eigenlijk opnieuw opstarten. Daarnaast crashen apps zoals WhatsApp ook steeds vaker bij me 🙁

   1. iRobot -

    Ik zou eens rondneuzen op fora om te zien of dit alleen jouw S6 betreft.
    Ik moet zeggen dat ik na 6 maanden intensief gebruik van mijn Oneplus One nog altijd een zeer snel en licht aanvoelende Android heb. (nog niet geüpdatet naar LP). Rebooten doe ik eigenlijk nooit dus het verbaasd me wel.

 2. Boneka -

  Mooie review, maar mis toch wel de klachten die je veel leest op bijvoorbeeld Tweakers. De inkijkhoek is niet geweldig. Bij een beetje kantelen is ie al wat blauwig/groenig. En bij sommigen roze. Dit schijnt een beetje te horen bij het zgn. Amoled scherm. Had beter gekund als je het mij vraagt.

  Video loopt regelmatig vast. Oplossing is een andere player te kiezen. Vieze vingers? De meesten doen hem in een hoesje zie je er niks meer van. Dan is ook de iets uitlopende camera niet storend want die valt er dan in. Scherp stellen is soms een probleem. En ik hoor veel mensen over de flitslamp die lichtjes aanstaan. Bij mij nog niet. Apps niet op alfabet terwijl dat wel in Amerika kan is bijzonder. Dat geldt ook voor de gaten in de apps schermpjes. Vreemd dat dit niet wordt gevuld.

  Overall een goede uitstekende cell Phone, alleen wat duur. Ik zelf heb gekozen voor de S6 64 gb. Zit ik straks ook niet met geheugenproblemen!

 3. Mauricio Metiary -

  Ik deel voor een groot gedeelte jullie mening voor wat betreft de Galaxy S6 Edge. Bij introductie heb ik dit toestel gelijk aangeschaft. Wat me wel verbaast is dat jij (Danijel) aangaf dat de S6 Edge het zo'n 3 uur langer volhoudt dan de S6 en uitkomt op zo'n 9 uur. 3 uur langer is toch best veel terwijl ik op heel veel sites lees dat het niet veel afwijkt van elkaar. Los van dat ben ik wat minder tevreden over de accuduur. (Ben de Z1 compact gewend maar die gaart dan ook echt heel lang mee) De hele dag op pad met de S6 Edge red je bij lange na niet. Vroeg in de avond is ie bij mij al leeg.

  Zelf heb ik wel last van het RAM probleem. Wanneer ik een video afspeel, dus tussentijds pauzeer en vervolgens weer wil afspelen, loopt ie vast. Dan moet ik alles opschonen en dan is het probleem weer verholpen. Met mijn voorgaande (minder snelle smartphones) had ik daar geen last van. Ook een relatief simpel spelletje als Candy Crush heb ik af en toe last dat ie blijft hangen of dat alles na die tijd niet vloeiend loopt.

  De de helderheid van het scherm soms uit zichzelf wijzigt vind ik tot nu toe een pluspunt. Wanneer ik in de zon iets wil aflezen, zet ie de helderheid op z'n hoogst. Dat vind ik ideaal, vooral met de zomer op komst.

  Als ik alle min en pluspunten wegstreep dan vind ik dit toch 1 van de mooiste toestellen die ik heb gehad wat inderdaad…..wat een camera en scherm heeft dat toestel!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters