Telewiki: Aankomende innovaties

De specs-race lijkt een beetje afgelopen te zijn en dus gaan smartphonefabrikanten op zoek naar andere manieren om hun toestellen te vernieuwen. De belangrijkste innovaties die daarbij horen bespreken we in deze Telewiki.

Vroeger betekende een nieuwe generatie smartphones vooral flink verbeterde specs. Hoewel dat nu nog steeds een rol speelt, is zijn de vernieuwingen op dat vlak steeds kleiner aan het worden. In plaats daarvan zoeken fabrikanten het meer in software en een aantal leuke innovaties. Buigbare schermen, dubbele camera’s en zelfs geheel nieuwe concepten bijvoorbeeld. In deze Telewiki geven we een overzicht van de innovaties in twee categorieën: nieuwe technieken die de smartphone zelf veranderen en nieuwe technieken die het gebruik van de smartphone veranderen. Mocht je nog een leuke innovatie kennen die wij niet genoemd hebben, meldt hem vooral even in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sander Maassen -

  Qua toegevoegde innovatie wordt het de komende jaren steeds minder juist, fabrikanten zullen verschillende nieuwe concepten gaan proberen, maar voor wij echt weer een nieuwe stap in de smartphones zien zijn we echt weer jaren verder. Fabrikanten halen voorlopig steeds hetzelfde nieuwe trucje uit.

 2. Willo19 -

  ik vind het touchgevoelige toetsenbord op de blackberry passport een hele mooie innovatie. Zo kun je het scherm bedienen door te vegen maar zonderd dat je dat op het scherm zelf hoeft te doen

  1. Quasimodo -

   Ik denk dat je partijen als Samsung en Apple dan onderschat. Zij hebben wel degelijk de middelen. Ze KUNNEN er dus wel wat aan doen maar de wil ontbreekt kennelijk of het probleem is simpelweg te complex.

 3. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Mooie telewiki, alleen van dat healt Android had dat vorig jaar al en Apple begint er nu pas me. En betalen met NFC kan al bij de Rabobank er zijn aardig wat test personen geweest. Meerdere winkels kan je er al mee betalen, maar alleen tot een bedrag van 25€

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters