Telewiki: Android launchers

In onze Telewiki bespreken we iedere week een onderwerp gerelateerd aan de smartphonemarkt. In deze video: Android launchers.

Er zijn vele verschillende launchers voor Androidtelefoons, zowel meegeleverd als apart te installeren. Grote Androidfabrikanten als Sony, Samsung, HTC en LG hebben een eigen skin voor hun toestellen. Daarnaast zijn er ontwikkelaars die veel gebruikte launchers maken die boordevol functies zitten. Zo is er Launcher Pro, de Nova Launcher en Facebook Home. Tot slot zijn er nog wat kleinere launchers die wel geinig zijn om eens uit te proberen, maar niet echt functioneel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. FuriousM -

    Ik gebruik zelf Nova launcher of Apex… Wat ik zelf vooral veel doe is dmv installeren van icon packages het geheel aanpassen naar mijn wensen om er iets unieks van te maken. Daarnaast gebruik ik nog wel is UCCW maar dat is geen launcher

  2. Rensss -

    Even een kleine opmerking over de Sony Xperia Z launcher; deze is inderdaad erg goed en na de recente software update zijn de kleuren wat veranderd. Van grijs naar zwart zegmaar. Zelf heb ik ook een Xperia Z en na de update vind ik het veel mooier. Zelf heb ik eerst de standaard launcher gebruikt maar sinds een week gebruik ik Apex-launcher.

  3. nathalia -

    Ik gebruik Apex Launcher. Te gebruiken op toestellen vanaf Android 4.0. Deze brengt het zogenaamde AOSP (standaard)-uiterlijk van Android naar elk device. Het is een erg mooie en actieve ontwikkelde launcher die in een korte tijd een grote schare gebruikers heeft gekregen. Voordeel is dat hij het toestel niet vertraagt (dat gebeurde voorheen wel met Launcher Pro en Go Launcher EX). Heel makkelijk om extra rijen of kolommen toe te voegen aan het scherm en ook de dock is geheel aanpasbaar.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters