Telewiki: Android launchers

In onze Telewiki bespreken we iedere week een onderwerp gerelateerd aan de smartphonemarkt. In deze video: Android launchers.

Er zijn vele verschillende launchers voor Androidtelefoons, zowel meegeleverd als apart te installeren. Grote Androidfabrikanten als Sony, Samsung, HTC en LG hebben een eigen skin voor hun toestellen. Daarnaast zijn er ontwikkelaars die veel gebruikte launchers maken die boordevol functies zitten. Zo is er Launcher Pro, de Nova Launcher en Facebook Home. Tot slot zijn er nog wat kleinere launchers die wel geinig zijn om eens uit te proberen, maar niet echt functioneel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. FuriousM -

    Ik gebruik zelf Nova launcher of Apex… Wat ik zelf vooral veel doe is dmv installeren van icon packages het geheel aanpassen naar mijn wensen om er iets unieks van te maken. Daarnaast gebruik ik nog wel is UCCW maar dat is geen launcher

  2. Rensss -

    Even een kleine opmerking over de Sony Xperia Z launcher; deze is inderdaad erg goed en na de recente software update zijn de kleuren wat veranderd. Van grijs naar zwart zegmaar. Zelf heb ik ook een Xperia Z en na de update vind ik het veel mooier. Zelf heb ik eerst de standaard launcher gebruikt maar sinds een week gebruik ik Apex-launcher.

  3. nathalia -

    Ik gebruik Apex Launcher. Te gebruiken op toestellen vanaf Android 4.0. Deze brengt het zogenaamde AOSP (standaard)-uiterlijk van Android naar elk device. Het is een erg mooie en actieve ontwikkelde launcher die in een korte tijd een grote schare gebruikers heeft gekregen. Voordeel is dat hij het toestel niet vertraagt (dat gebeurde voorheen wel met Launcher Pro en Go Launcher EX). Heel makkelijk om extra rijen of kolommen toe te voegen aan het scherm en ook de dock is geheel aanpasbaar.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters