Telewiki: Android

Android 5.0 is net uitgekomen en Android bestaat inmiddels zes jaar. Een uitstekend moment voor een Telewiki over het populaire besturingssysteem van Google dus.

Ruim een week geleden vierde Android zijn verjaardag: het bestond toen zes jaar. Daar schreven we al een uitgebreid blog over, waar je de volledige geschiedenis van Android kan lezen. Een andere belangrijke gebeurtenis voor Android was de release van versie 5.0 als update voor de eerste apparaten deze week. Bezitters van een Nexus 5, Nexus 7 of Moto G 2014 kunnen er nu als eerste mee aan de slag. In deze Telewiki zullen we nog en keer terugblikken op de geschiedenis van Android en het natuurlijk ook even over de kersverse laatste versie van het systeem hebben.

Onze review van Android 5.0 Lollipop is inmiddels in de maak en kun je binnenkort ook verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jerry L. -

    Het onderwerp is super interessant, maar de manier waarop het gepresenteerd wordt is minder. Danijel, je hebt bij Gamekings (TeamHWW) gezeten, je weet dan hoe het beter kan. Bijvoorbeeld allebei een klein microfoontje ipv een grote die Danijel beet houdt. Rond de 4.00 minuut praat je mede presentator een minuut tegen je rug terwijl jij met van alles bezig bent. Het kan professioneler waardoor ik niet steeds wordt afgeleid door bijzaken die gebeuren op het scherm ipv de inhoud.

  2. bjorn vt -

    Zes jaar…..van het goede oude nokia overgestapt naar een htc wildfire en wat een openbaring zoveel jaar geleden. Nu iets omhoog gegaan in specs met de Sony z2 (Android) en de lg g watch (ook android).
    Ja ik ben een fan.
    Niet dat ik iets tegen het mooie ios heb maar die prijzen zijn mij iets teveel van het goede. Nu maar wachten op sony en hun update naar 5.0.

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters