Telewiki: Augmented reality

Het is weer zondag en dat betekent uiteraard een nieuwe Telewiki. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het bedrijf andere bedrijven gaat helpen met het maken van augmented reality-brillen zoals de Hololens. Dit vonden wij een mooi moment om de toekomst van augmented reality te bespreken. Daan en Bouke vertellen je alles wat je moet weten over de combinatie van de digitale en echte wereld.

Microsoft wist vorig jaar iedereen te verbazen met de presentatie van de Hololens. Deze bril maakt gebruik van augmented reality, oftewel de combinatie van de echte wereld met de digitale wereld. De bril scant je omgeving en kan vervolgens alles in die ruimte projecteren. Door middel van deze uitvinding kan ontwerpen, werken en contact onderhouden er niet alleen mooier uit komen te zien, maar wordt het ook sneller en effectiever.

Microsoft heeft zijn eigen Hololens ondertussen al beschikbaar gemaakt voor consumenten, maar nu er ook andere bedrijven gebruik mogen maken van Microsofts kennis kan de ontwikkeling van hardware en software voor dit platform ineens erg snel gaan. Denk hierbij aan smartphonefabrikanten zoals HTC en Samsung die beide al een stap in de richting van virtual reality hebben gezet.

In de Telewiki bespreken Daan en Bouke de voor- en nadelen van augmented reality. Bekijk de video om erachter te komen hoe zij erover denken.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters