Telewiki: Augmented reality

Het is weer zondag en dat betekent uiteraard een nieuwe Telewiki. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het bedrijf andere bedrijven gaat helpen met het maken van augmented reality-brillen zoals de Hololens. Dit vonden wij een mooi moment om de toekomst van augmented reality te bespreken. Daan en Bouke vertellen je alles wat je moet weten over de combinatie van de digitale en echte wereld.

Microsoft wist vorig jaar iedereen te verbazen met de presentatie van de Hololens. Deze bril maakt gebruik van augmented reality, oftewel de combinatie van de echte wereld met de digitale wereld. De bril scant je omgeving en kan vervolgens alles in die ruimte projecteren. Door middel van deze uitvinding kan ontwerpen, werken en contact onderhouden er niet alleen mooier uit komen te zien, maar wordt het ook sneller en effectiever.

Microsoft heeft zijn eigen Hololens ondertussen al beschikbaar gemaakt voor consumenten, maar nu er ook andere bedrijven gebruik mogen maken van Microsofts kennis kan de ontwikkeling van hardware en software voor dit platform ineens erg snel gaan. Denk hierbij aan smartphonefabrikanten zoals HTC en Samsung die beide al een stap in de richting van virtual reality hebben gezet.

In de Telewiki bespreken Daan en Bouke de voor- en nadelen van augmented reality. Bekijk de video om erachter te komen hoe zij erover denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters