Telewiki: Beveiliging

Nu onze telefoons steeds meer het apparaat worden waar al onze persoonlijke informatie op staat en wat ook een belangrijk doelwit is van diefstal, wordt beveiliging steeds belangrijker. In deze Telewiki vertellen we je er alles over.

Virussen zijn in opkomst voor vooral Android om smartphonegebruikers data te ontfutselen en dagelijks worden grote aantallen smartphones gestolen in Nederland. Mocht je daar slachtoffer van worden, dan wil je natuurlijk wel dat je persoonlijke gegevens veilig zijn en wil je als het even kan ook je smartphone terug. In deze Telewiki hebben we het over de vingerafdrukscanner en andere biometrische beveiliging die in opkomst is, over anti virus apps en over find my phone-services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jannick Boon -

    Leuk onderwerp alleen er klopt niet zo veel van jullie beveiligingsverhaal, Een apk moet gesigned zijn om geinstalleerd te kunnen worden, dit heeft dus verder geen invloed op virussen, en je kan een apk alleen unsigned installeren via een emulator. Als je via een emulator een apk kan installeren dan ben je nooit zo dom om een virus te installeren en weet je precies wat voor apk het is. Play store is daarnaast niet echt veilig. En die opmerking over windows virusscan is natuurlijk ook onzin. Je hebt vaak genoeg dat je een virus via een website binnentrekt die automatisch naar je pc upload zonder toestemming te vragen, je hebt dus wel degelijk een antivirus of anti malware programma nodig. Bij windows 8 en 8.1 is dit minder van toepassing daar zit automatisch al MSE geinstalleerd, Maar heb je bijv. nog xp dan is het een must :). Verder wel interessant onderwerp, ik mis alleen wel is de voorbereiding bij jullie.

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters