Telewiki: BlackBerry DTEK50

Eerder deze week bracht BlackBerry een nieuw toestel op de markt: de DTEK50. Omdat ze er heel wat over te zeggen hadden, vonden Bouke en Sebastien het een goed idee BalckBerry’s nieuwe smartphone in deze Telewiki te bespreken.

BlackBerry

BlackBerry is nog altijd een bekende naam wanneer je over telefoons, en zelfs smartphones, spreekt. Dit komt doordat het bedrijf meerdere jaren geleden de toenmalige smartphonemarkt domineerde. Dit deden ze met toestellen die toen heel interessant waren grotendeels dankzij de veiligheid van hun toestellen maar ook dankzij hun fysieke toetsenbord. En dit toetsenbord is iets waar je nog altijd automatisch aan zult denken wanneer je de naam BlackBerry hoort. Ze hebben er een trend mee gezet, maar zijn mede dankzij deze trend ten onder gegaan.

Het einde

Al meerdere jaren probeert BlackBerry terug bovenaan de smartphonemarkt te komen, maar tevergeefs. Sinds de komst van smartphones zoals een iPhone en Galaxy S kampt BlackBerry met steeds minder marktaandeel. En voorbije jaren is het aandeel van het Canadese bedrijf zelfs zo laag gezakt dat je bijna niemand nog met een BlackBerry ziet rondlopen.

Priv

Vorig jaar was BlackBerry helemaal terug. Ten minsten, dat dachten ze zelf. Met de BlackBerry Priv hoopte het bedrijf terug marktaandeel te winnen, en miljoenen toestellen te verkopen. Het is alleen nooit volgens plan gegaan. BlackBerry heeft wel een aantal Priv-smartphones verkocht, maar nooit heel erg veel. De voornaamste reden hiervoor is dat het toestel hoog geprijsd was zonder dat er echt veel redenen waren waarom je de smartphone zou moeten kopen. Een fysiek toetsenbord alleen is nu eenmaal geen 700 euro waard.

BlackBerry DTEK50

Deze week kwam BlackBerry opnieuw met een nieuwe smartphone. Ditmaal geen high-end toestel, maar wel een midranger gebaseerd op de Alcatel idol 4s. In deze Telewiki gaan Bouke en Sebastien dit toestel kort bespreken, worden ze een beetje nostalgisch en geven ze hun ongezouten mening over de roots van de BlackBerry DTEK50. In other words: sit back, relax and enjoy!

iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters