Telewiki: BlackBerry DTEK50

Eerder deze week bracht BlackBerry een nieuw toestel op de markt: de DTEK50. Omdat ze er heel wat over te zeggen hadden, vonden Bouke en Sebastien het een goed idee BalckBerry’s nieuwe smartphone in deze Telewiki te bespreken.

BlackBerry

BlackBerry is nog altijd een bekende naam wanneer je over telefoons, en zelfs smartphones, spreekt. Dit komt doordat het bedrijf meerdere jaren geleden de toenmalige smartphonemarkt domineerde. Dit deden ze met toestellen die toen heel interessant waren grotendeels dankzij de veiligheid van hun toestellen maar ook dankzij hun fysieke toetsenbord. En dit toetsenbord is iets waar je nog altijd automatisch aan zult denken wanneer je de naam BlackBerry hoort. Ze hebben er een trend mee gezet, maar zijn mede dankzij deze trend ten onder gegaan.

Het einde

Al meerdere jaren probeert BlackBerry terug bovenaan de smartphonemarkt te komen, maar tevergeefs. Sinds de komst van smartphones zoals een iPhone en Galaxy S kampt BlackBerry met steeds minder marktaandeel. En voorbije jaren is het aandeel van het Canadese bedrijf zelfs zo laag gezakt dat je bijna niemand nog met een BlackBerry ziet rondlopen.

Priv

Vorig jaar was BlackBerry helemaal terug. Ten minsten, dat dachten ze zelf. Met de BlackBerry Priv hoopte het bedrijf terug marktaandeel te winnen, en miljoenen toestellen te verkopen. Het is alleen nooit volgens plan gegaan. BlackBerry heeft wel een aantal Priv-smartphones verkocht, maar nooit heel erg veel. De voornaamste reden hiervoor is dat het toestel hoog geprijsd was zonder dat er echt veel redenen waren waarom je de smartphone zou moeten kopen. Een fysiek toetsenbord alleen is nu eenmaal geen 700 euro waard.

BlackBerry DTEK50

Deze week kwam BlackBerry opnieuw met een nieuwe smartphone. Ditmaal geen high-end toestel, maar wel een midranger gebaseerd op de Alcatel idol 4s. In deze Telewiki gaan Bouke en Sebastien dit toestel kort bespreken, worden ze een beetje nostalgisch en geven ze hun ongezouten mening over de roots van de BlackBerry DTEK50. In other words: sit back, relax and enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pineapple2607 -

  Helaas hebben jullie je niet echt verdiept in de DTEK50 voordat de telewiki is gemaakt.
  – Hardened Linux Kernel, Adress space layout randomization, hardware root of trust (hardware matige aanpassing), better bootloader, fips 140-2 compliant full disk encryption.
  – On going security patching, blackberry integrity detection, dedicated security research and response teams.
  – DTEK ( Enige puntje wat jullie wel hebben behandeld)

  Daarnaast heeft de DTEK50 een andere achterkant en voorkant. Ze hebben er ander glas ingestopt en een achterkant met veel meer grip.
  (The screen is made of scratch-resistant glass and features a specialised Oleophobic coating to protect against fingerprint smudges.)

  Zelf vind ik het jammer ze er geen RGB ledje in hebben gestopt, dat is echt wel iets wat BlackBerry altijd had.

  Ook doen jullie alsof BlackBerry geen toestel meer zelf gaat maken, terwijl de BlackBerry Rome / Vienna in de maak is.

  Ik zie graag een hands on van jullie, zeker nadat ik verschillende previews heb gelezen die redelijk positief zijn over de DTEK50.
  http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/7/27/12294714/blackberry-dtek50-preview-android-photos
  https://www.engadget.com/2016/07/29/blackberry-dtek50-preview/
  en nog wat meer.

  Nog een veel gestelde vraag van smartphone gebruikers is waarom geen fingerprint scanner.. ( dat is juist weer iets waar BlackBerry komt kijken) Vingerafdruk is misschien iets voor twee traps verificatie, maar niet voor een sigle sign on ( ben benieuwd of BlackBerry dit in de toekomst wel weet te verwerken op een bepaalde manier)
  http://www.theverge.com/2016/5/2/11540962/iphone-samsung-fingerprint-duplicate-hack-security

 2. Edddd -

  En het toetsenbord? Die is ongeëvenaard in BB10. Zit dezelfde in deze als in de BB10 toestellen??

  En de hub met al je noodzakelijke info en meldingen? Hebben ze die er in zitten?

  Toch wel relevante info, aangezien alles wat maar een beetje overeenkomt met BB10, zoveel fijner is dan Android. Hebben ze een beetje beleving uit BB10 kunnen inbrengen?

  Zo jammer van de apps, want BB10 is werkelijk een superieur OS. Ik mis mijn BlackBerry nog steeds. Inmiddels overgegaan op iOS en nu net weer Android. Beiden delven het onderspit t.o.v. BB10. Android helemaal, pfff wat een sof.

 3. Michel -

  Ik ben nog steeds fan van Blackberry. Ik gebruik nu de Z30 en als What’s app niet had aangekondigd om te stoppen met ondersteuning van o.a. Blackberry zou ik niet zo snel overwogen hebben om een Android telefoon aan te schaffen. En omdat Blackberry nu ook een redelijk geprijsde Android telefoon heeft vind ik die zeker de moeite waard. Ik wacht nog even met aanschaffen om te zien wat de marktwerking met de prijs doet.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters