Telewiki: BlackBerry herboren

Het is weer tijd voor een goed oude fabrikant-Telewiki. Dit keer bespreken we BlackBerry, dat de afgelopen tijd een hele metamorfose onderging. De nieuwe CEO John Chen heeft het bedrijf succesvol van de ondergang gered. Hoe het er nu voor staat hoor je in deze Telewiki.

BlackBerry anno 2017

De grote smartphonefabrikant die BlackBerry ooit was is niet meer. En die zal ook nooit meer komen. Maar dat betekent niet dat het bedrijf het tegenwoordig slecht doet. De fabrikant heeft zijn niche gevonden en maakt nu vooral beveiligingsdiensten. Smartphones zijn er ook nog, maar niet meer van de hand van BlackBerry. Die worden door partners op de markt gebracht en in elkaar geschroefd.

John Chen

De man aan wie dit allemaal te danken is, is John Chen. De Hong Kongnees werd eind 2013 aangesteld als de nieuwe CEO van het bedrijf. Chen heeft de afgelopen vier jaar flink gereorganiseerd. Hij wist eerder het noodlijdende Sybase weer winstgevend te maken en heeft nu dus hetzelfde met de noodlijdende Canadese smartphonefabriakant gedaan. Een prestatie van formaat.

Dat betekent wel dat een aantal onderdelen van BlackBerry het veld hebben moeten ruimen. Het Canadese bedrijf is bijvoorbeeld gestopt met zijn eigen OS 10 en maakt dus ook geen smartphones en tablets meer. Producten als BBM en QNX bestaan nog wel. En de softwaremaker heeft natuurlijk een hele rits aan enterprise-diensten. Bovendien is het bedrijf nu bezig met een Internet of Things-platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    Jaaa BB10, wat was dat een genot om mee te werken. Zo ontzettend jammer dat ze er te laat mee gekomen zijn en het daarmee niet gered hebben… een fysiek toetsenbord heb ik daarmee niet gemist, aangezien het zoveel fijner werkte dan Android en iOS apparaten en bijgaande toetsenborden.

    Werkelijk een gemis, nu dan maar iOS. Ook heel fijn, maar niet zo vloeiend en intuïtief als BB10 was.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones voor de feestdagen lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters