Telewiki: De 50 invloedrijkste gadgets allertijden

Het Amerikaanse Time Magazine heeft deze week een lijst bekendgemaakt met de 50 invloedrijkste gadgets. Wij vonden het wel een leuk idee de lijst in deze Telewiki te bespreken.

Google Glass

Helemaal onderaan de lijst met gadgets vinden we Google Glass terug. Met Google Glass, dat nooit verder is geraakt dan een ontwikkelaars editie, wilden ze bij Google de manier waarop je notificaties krijgt, navigeert, … veranderen. Dit door, zoals de naam doet vermoeden, een kleine computer in je bril te steken. Aan de bril hing dan een klein stukje glas waarin je bijvoorbeeld je notificaties kon zien. Eveneens was Google Glass voorzien van een camera waardoor je er makkelijk een foto mee kon nemen en zelfs mee kon filmen.

Oculus Rift

Een gadget dat natuurlijk niet kon ontbreken in de lijst met de invloedrijkste gadgets is de Oculus Rift. Oculus heeft met de Rift ervoor gezorgd dat VR (terug) in de schijnwerpers staat, maar ook hebben ze samen met Samsung al voor VR-headsets voor de massa gezorgd. Alleszins de massa met Galaxy-smartphones. Vandaar dat de Rift op plaats 39 staat in de lijst.

Apple iBook

Iets wat je misschien niet direct in deze lijst zou verwachten is de Apple iBook. De reden dat deze laptop van Apple in de lijst staat is niet omdat hij de eerste laptop is die je kon kopen, maar wel de eerste laptop die met wifi kon verbinden. Hoewel dit nu niet zo bijzonder lijkt, was het dat wel toen de Apple iBook op de markt kwam. Vandaar een 38ste plaats.

Motorola Dynatac 8000x

Op de 37ste plaats staat een item dat voor een heel erg grote revolutie heeft gezorgd: de Motorola Dynatac 8000x. Deze telefoon van Motorola was de eerste echte ‘draagbare’ telefoon die je kon kopen. Al was hij met een gewicht van bijna een kilogram niet zo draagbaar als een smartphone van nu. Maar hij heeft wel voor een ware revolutie gezorgd.

Welke items er nog allemaal in de lijst staan gaan we je vertellen in deze Telewiki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Chee Yong -

    Van harte gefeliciteerd met de 25.000. Super dik verdiend, guys! En op weg naar een volle Arena! Een geweldige terugblik. Het is alsof ik een reis door de tijd in gadgetland meemaak vandaar dat dit mijn favoriete All About Phones video is. Gewoon samen even stilstaan met elkaar bij al die schitterende gadgets en daarna vooruit kijken. Geniale TeleWiki videoitem, maar het is wel een beetje kort. Ik wil meer (en ook de Teufel Mute)!

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters