Telewiki: drones

Deze week gaan we het niet specifiek hebben over smartphones, maar wel over iets wat je kan bedienen met je smartphone: een drone. Dus, sit back, relax and enjoy van deze Telewiki!

Een drone wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt om wat mee rond te vliegen voor je plezier, nee. Tegenwoordig wordt er alsmaar meer onderzoek gedaan naar doeleinden om een drone nuttig te gebruiken. Een doeleinde hiervan, dat deze week nog in het nieuws is gekomen, is het bezorgen van pakjes. En het blijkt dat ze deze nieuwe bezorgoptie zelfs aan het testen zijn hier in Nederland omdat we het perfecte land ervoor zijn. Lekker dichtbevolkt, en veel eilandjes waar de drones naartoe kunnen vliegen. Doordat een drone vlugger pakketjes kan bezorgen, nemen bezorgtijden van een bestelling op schiereilanden drastisch af. Natuurlijk hebben onze vliegende vriendjes niet alleen goede punten. Zo moeten ze goed geprogrammeerd worden om bijvoorbeeld te voorkomen dat ze over een luchthaven heen vliegen. Een andere moeilijkheid is om de drones in de lucht te houden, en niet zomaar te laten neerstorten. Om dit neerstorten te voorkomen, en de drones te kunnen blijven bedienen moeten ze momenteel binnen ongeveer 30km van het het ‘controlecentrum’ blijven vliegen.
Facebook is momenteel bezig drones op nog een andere manier te gebruiken. Ze zijn nu onderzoek aan het doen naar drones die op ongeveer 10km hoogte kunnen vliegen voor een lange periode, om zo op plaatsen waar normaal geen internet is, zoals de woestijn, internet te kunnen aanbieden. In deze Telewiki gaan we er dieper op in.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters