Telewiki: Fitnesstrackers en applicaties

Sebastien en Boris houden van te sporten, en anno 2016 doe je dit niet meer zonder een fitnesstracker of applicatie. Wat hun favoriete fitnesstrackers en applicaties zijn om helemaal in vorm te geraken kom je te weten in deze Telewiki.

Fitnesstrackers

Zoals de naam doet vermoeden is een fitnesstracker een toestel dt je acitviteit bijhoudt tijdens het sporten. Maar tegenwoordig is dit niet meer het enige wat een fitnesstracker doet. Kijk maar naar de Samsung Gear Fit 2. Dit toestel is eigenlijk vooral een smartwatch met de focus op fitness en gezondheid. Zo heb je alle functies die je ook in de Galaxy Gear S2 terugvindt, met extra mogelijkheden om trainingen te registreren en betere sensoren om je stappen, slaap en zelfs hartslag bij te houden.

Natuurlijk is de Samsung Gear S2 niet de enige fitnesstracker die je kunt kopen, en al helemaal niet de goedkoopste. Zo betaal je maar liefst rond de 199 euro voor deze tracker. Als je een iets kleiner budget hebt, of gewoon niet zoveel wil uitgeven aan een fitnesstracker, dan is er ook de Xiaomi Mi Band 2. Sebastien heeft de tracker al een aantal dagen uitgetest en is er heel positief over. Net zoals de Galaxy Gear Fit 2 kan de Mi Band 2 je hartslag, stappen en slaap bijhouden. Het enige waar je op moet inboeten is software en een scherm, maar je betaalt dan ook maar rond de 30 euro voor het toestel.

Fitness-applicaties

Buiten fitnesstrackers zijn er natuurlijk ook applicaties die je ‘helpen’ met je gezond te houden. Zo heb je Google Fit en Apple health die al je activiteit bijhouden doorheen de dag. Deze activiteit kan gemeten worden met je smartphone, maar je kunt eveneens data die je verkregen hebt met een extern toestel importeren in de applicaties.

Rithmio

Een applicatie die momenteel nog in beta-fase is, maar heel veelbelovend lijkt, is de Rithmio applicatie. Deze applicatie zorgt ervoor dat je iedere Android Wear-smartwatch, en binnenkort ook Apple Watch, zal kunnen gebruiken om je training in de fitness bij te houden. Dit doordat je smartwatch bewegingen zal bijhouden die hij dan naar de applicatie stuurt. In de applicatie kun je dan per beweging een oefening selecteren, en zo zal de applicatie na een tijd automatisch je trainingen kunnen bijhouden en je zelfs kunnen helpen met je trainingen. Meer over deze applicatie en fitness vertellen we je in deze video.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters