Telewiki: Galaxy Note 7 fiasco

Op elke zondag wordt er bij ons een Telewiki op het internet gezet, waarbij vandaag geen uitzondering is. In deze Telewiki hebben Mark en Bouke het over, hoe kan het ook anders, de Samsung Galaxy Note 7. Onze ervaring en mening van de korte levensduur van de telefoon zie je in deze video.

Note 7

Om te beginnen was Samsung bereid om een goede concurrent te maken voor de nieuwe iPhone van Apple. Dit zou de Galaxy Note 7 moeten worden. Samsung heeft er alles aan gedaan om de Note 7 zo snel mogelijk op te markt te laten komen. Dit moest in ieder geval gebeuren voordat concurrent Apple zijn evenement had voor zijn nieuwe toestel. Samsung zette alles op alles, waardoor de Note 7 onder druk kwam te staan.

Zware tijd

Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen op onze site, heeft Samsung het zwaar gehad met de tijd dat de Note 7 daadwerkelijk in de verkoop was. De eerste week bleek het nog goed te gaan, maar sinds dien zijn er meer en meer meldingen gekomen over toestellen die zijn ontploft in handen van de gebruiker. Hiermee heeft Samsung zo snel mogelijk wereldwijd alle toestellen teruggeroepen. Tot die tijd heeft Samsung nog een update gebracht voor het ‘oude’ toestel, om zo de capaciteit van de accu te beperken tot zestig procent. Het Koreaanse bedrijf zou alle Note 7-toestellen vervangen voor varianten die wel een goede batterij hadden. Zo gezegd, zo gedaan, zou je zeggen.

Van erg naar erger

De ramp begon pas echt voor het bedrijf toen bleek dat er zelfs meldingen kwamen voor toestellen die al vervangen waren. Het bleek dus dat Samsung te snel is geweest met het uitbrengen van nieuwe toestellen met een andere batterij, waardoor ook nieuwe toestellen explosiegevaar bestond.

Hierdoor heeft Samsung een keus gemaakt om de Note 7 helemaal uit de schappen te halen. Dit gaat ten koste van zowel geld als het imago van het bedrijf. Recentelijk heeft Samsung een pushmelding gestuurd naar mensen die over een Galaxy S7 (Edge) beschikken, om zo duidelijk te maken dat hun toestel wel veilig is van explosiegevaar en dat zij het toestel gewoon veilig kunnen gebruiken.

Onze reactie op dit fiasco en onze mening hierover kun je zien in de Telewiki van deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters