Telewiki: Google event

Het is weer zondag en dat betekent dat er traditiegetrouw weer een nieuwe Telewiki is. Deze keer hebben Bouke en Mark het over het Google event op 4 oktober.

Google event

Komende dinsdagavond zal Google een aantal grote aankondigingen doen in de wereld van de technologie. Zo gaat het Amerikaanse bedrijf onder andere de Nexus-lijn doorvoeren onder een andere naam. Deze naam zou Pixel moeten worden.

Verder wordt er in de geruchtenmolen verteld dat Google twee nieuwe smartphones aan gaat kondigen. Dit zijn de Pixel en de Pixel XL. Beide toestellen zullen gemaakt worden door HTC en zullen ook veel gelijkenissen bevatten. Zou zullen beide telefoons hetzelfde ontwerp krijgen, los van de grootte. Verder beschikken ze beide over een Snapdragon 820 of 821-processor met 4 GB aan werkgeheugen. De normale Pixel zal naar verwachting een 5-inch Full-HD scherm krijgen en de Pixel XL krijgt naar verluidt een 5,5-inch Quad-HD scherm. Beide toestellen gaan naar verwachting 32, 64, of 128 GB aan opslaggeheugen krijgen.

Wat er nog meer wordt aangekondigd is bijvoorbeeld een nieuwe Chromecast, die ook weer twee varianten krijgt. Deze varianten zullen een normale versie zijn en een versie met 4K-ondersteuning. Ook komt er wellicht meer informatie over Daydream VR, het virtual reality-platform van Google. Dit heeft het bedrijf tijdens Google I/O in mei aangekondigd, maar sinds dien is het een beetje stil gebleven rondom dit platform.

Als laatste is er een kans dat er meer informatie gaat komen over het nieuwe besturingssysteem dat tot nu toe nog erg vaag is. Dit nieuwe besturingssysteem gaat Andromeda OS heten en zal een fusie worden tussen het bekende Android en ChromeOS, het besturingssysteem voor laptops van Google.

Bouke en Mark hebben het in de video hieronder uitgebreid over alle bovenstaande onderwerpen. Uiteraard zullen wij jullie dinsdagavond op de hoogte houden van alle aankondigingen van Google op zijn eigen event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters