Telewiki: Google event

Het is weer zondag en dat betekent dat er traditiegetrouw weer een nieuwe Telewiki is. Deze keer hebben Bouke en Mark het over het Google event op 4 oktober.

Google event

Komende dinsdagavond zal Google een aantal grote aankondigingen doen in de wereld van de technologie. Zo gaat het Amerikaanse bedrijf onder andere de Nexus-lijn doorvoeren onder een andere naam. Deze naam zou Pixel moeten worden.

Verder wordt er in de geruchtenmolen verteld dat Google twee nieuwe smartphones aan gaat kondigen. Dit zijn de Pixel en de Pixel XL. Beide toestellen zullen gemaakt worden door HTC en zullen ook veel gelijkenissen bevatten. Zou zullen beide telefoons hetzelfde ontwerp krijgen, los van de grootte. Verder beschikken ze beide over een Snapdragon 820 of 821-processor met 4 GB aan werkgeheugen. De normale Pixel zal naar verwachting een 5-inch Full-HD scherm krijgen en de Pixel XL krijgt naar verluidt een 5,5-inch Quad-HD scherm. Beide toestellen gaan naar verwachting 32, 64, of 128 GB aan opslaggeheugen krijgen.

Wat er nog meer wordt aangekondigd is bijvoorbeeld een nieuwe Chromecast, die ook weer twee varianten krijgt. Deze varianten zullen een normale versie zijn en een versie met 4K-ondersteuning. Ook komt er wellicht meer informatie over Daydream VR, het virtual reality-platform van Google. Dit heeft het bedrijf tijdens Google I/O in mei aangekondigd, maar sinds dien is het een beetje stil gebleven rondom dit platform.

Als laatste is er een kans dat er meer informatie gaat komen over het nieuwe besturingssysteem dat tot nu toe nog erg vaag is. Dit nieuwe besturingssysteem gaat Andromeda OS heten en zal een fusie worden tussen het bekende Android en ChromeOS, het besturingssysteem voor laptops van Google.

Bouke en Mark hebben het in de video hieronder uitgebreid over alle bovenstaande onderwerpen. Uiteraard zullen wij jullie dinsdagavond op de hoogte houden van alle aankondigingen van Google op zijn eigen event.

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters