Telewiki: Google, Google Pixel (XL) en het einde van Nexus

Deze week was een belangrijke week voor Google. Niet alleen heeft het bedrijf twee nieuwe smartphones aangekondigd, de Google Pixel en Pixel XL. Ook maakte het bedrijf bekend te stoppen met Nexus-smartphones en nog veel meer waarover we je in deze Telewiki alles gaan vertellen.

Google

Jaren geleden begon het allemaal met een ‘simpele’ online zoekmachine. Ondertussen is Google niet alleen meer bekend door zijn zoekmachine. Miljoenen mensen gebruiken namelijk dagelijks ook de software die Google maakt voor smartphones, tablets en zelfs wearbles. Begin deze week kwam Google met nieuws omtrent deze toestellen. Het bedrijf stelde eerder deze week namelijk zijn twee gloednieuwe smartphones voor aan het grote publiek: de Google Pixel en Google Pixel XL.

Google Pixel

Met zijn PIxel-smartphones wil Google een geheel andere weg inslaan dan het met zijn Nexus-toestellen volgde. Zo worden de fabrikanten die de toestellen voor Google produceert niet meer vernoemd (de Pixel-smartphones zijn namelijk gemaakt door HTC, maar Google zegt hier geen woord over). Verder zijn ze ook zeker niet meer goedkoop te noemen. Ook de software is niet langer een voorbeeld van wat alle andere toestellen krijgen: de Pixel (XL) is momenteel de enige smartphone die voorzien zal zijn van de nieuwe assistent van Google. Zelfs de Nexus-smartphones krijgen de nieuwe assistent van Google niet.

Home

Iets waar we deze week ook meer over te weten zijn gekomen is een product dat Google eerder dit jaar tijdens zijn I/O conferentie ook al aankaartte: Google Home. Dit kleine toestel is een beetje zoals de Amazon Echo, en hier moet het ook de concurrentie mee aangaan. Google Home kun je zien als een speaker die je in je huis zet die eigenlijk functioneert als een persoonlijke asistent. Op alle momenten kun je er iets aan vragen. Wat wel spijtig is aan Google Home is dat het product momenteel enkel beschikbaar zal zijn in Amerika. Over een release in Europa heeft Google nog niets gezegd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters