Telewiki: Google, Google Pixel (XL) en het einde van Nexus

Deze week was een belangrijke week voor Google. Niet alleen heeft het bedrijf twee nieuwe smartphones aangekondigd, de Google Pixel en Pixel XL. Ook maakte het bedrijf bekend te stoppen met Nexus-smartphones en nog veel meer waarover we je in deze Telewiki alles gaan vertellen.

Google

Jaren geleden begon het allemaal met een ‘simpele’ online zoekmachine. Ondertussen is Google niet alleen meer bekend door zijn zoekmachine. Miljoenen mensen gebruiken namelijk dagelijks ook de software die Google maakt voor smartphones, tablets en zelfs wearbles. Begin deze week kwam Google met nieuws omtrent deze toestellen. Het bedrijf stelde eerder deze week namelijk zijn twee gloednieuwe smartphones voor aan het grote publiek: de Google Pixel en Google Pixel XL.

Google Pixel

Met zijn PIxel-smartphones wil Google een geheel andere weg inslaan dan het met zijn Nexus-toestellen volgde. Zo worden de fabrikanten die de toestellen voor Google produceert niet meer vernoemd (de Pixel-smartphones zijn namelijk gemaakt door HTC, maar Google zegt hier geen woord over). Verder zijn ze ook zeker niet meer goedkoop te noemen. Ook de software is niet langer een voorbeeld van wat alle andere toestellen krijgen: de Pixel (XL) is momenteel de enige smartphone die voorzien zal zijn van de nieuwe assistent van Google. Zelfs de Nexus-smartphones krijgen de nieuwe assistent van Google niet.

Home

Iets waar we deze week ook meer over te weten zijn gekomen is een product dat Google eerder dit jaar tijdens zijn I/O conferentie ook al aankaartte: Google Home. Dit kleine toestel is een beetje zoals de Amazon Echo, en hier moet het ook de concurrentie mee aangaan. Google Home kun je zien als een speaker die je in je huis zet die eigenlijk functioneert als een persoonlijke asistent. Op alle momenten kun je er iets aan vragen. Wat wel spijtig is aan Google Home is dat het product momenteel enkel beschikbaar zal zijn in Amerika. Over een release in Europa heeft Google nog niets gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters