Telewiki: HTC U Ultra & Play

Net als elke zondag is het ook vandaag weer tijd voor een traditionele Telewiki. Deze keer hebben we het over de twee nieuwe toestellen van HTC: de HTC U Ultra en de HTC U Play. In deze Telewiki zullen Mark en Bouke uitgebreid hun mening vertellen.

HTC U Ultra & Play

De HTC U Ultra en de HTC U Play zijn de twee nieuwe toestellen van de Taiwanese fabrikant. Beide toestellen zijn afgelopen week aangekondigd onder het motto ‘For U’. De meest krachtige van de twee, de U Ultra, beschikt over een Snapdragon 821-processor in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. De mindersterke, de U Play, moet het doen met een MediaTek Helio P10-processor met 3GB aan werkgeheugen.

 

HTC U Ultra
De HTC U Ultra

Een van de belangrijke punten aan de U Ultra is dat dit toestel een tweede schermpje heeft aan de voorkant van het toestel. Boven het andere scherm, om precies te zijn. Dit schermpje zorgt voor de melding van de applicaties die je anders op je ‘primaire’ scherm te zien krijgt. De U Play beschikt niet over zo’n tweede schermpje. Deze designkeuze heeft veel weg van twee toestellen van LG, de V10 en de V20. De achterkant ziet er volgens velen uit als een Samsung Galaxy S7 of Galaxy Note 7.

HTC 11

Recentelijk is er vermeld dat het bedrijf HTC zes of zeven toestellen zal gaan uitbrengen, inclusief de recentelijk aangekondigde toestellen, de U Ultra en de U Play. Hiernaast zullen er dus niet vier a vijf toestellen uitkomen van het Taiwanese bedrijf. Ook staat er volgens geruchten geen HTC 11 op de planning.

Beschikbaarheid

Zowel de HTC U Ultra als de U Play zal komende lente uit moeten komen. De U Ultra krijgt een adviesprijs van $750,-, wat waarschijnlijk hetzelfde getal in Euro’s zal krijgen. De prijs van de U Play is vooralsnog niet bekend.

Wat Mark en Bouke van de HTC U-serie vinden, zul je zien in deze Telewiki. Fijn weekend!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters