Telewiki: Huawei P9 en P9 Plus

Woensdag heeft Huawei een event in Londen gehouden en daar heeft het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschipsmartphones aangekondigd: de Huawei P9 en P9 Plus. We vonden het de moeite waard om er in deze Telewiki iets dieper op in te gaan.

Londen

Zoals vorig jaar heeft Huawei de wereldwijde pers uitgenodigd om naar Londen te komen. In Londen hadden ze een grote zaal afgehuurd voor de presentatie. Zoals gewoonlijk bij Huawei was de presentatie interessant, maar duurde hij veel te lang. Vooral het deel van de presentatie waar ze meerdere fotografen hadden uitgenodigd op het podium was interessant, maar had echt niet gemoeten.

Huawei P9

Dit is Huawei’s nieuwe vlaggenschipsmartphone. Het toestel heeft een ontwerp dat een beetje lijkt op de Huawei P8 en Nexus 6P. Vandaar dat de smartphone er heel goed uitziet, en lekker in de hand ligt. Aan de achterkant van het toestel zit een zeer snelle en accurate vingerafdrukscanner. De smartphone is ook nog voorzien van een 5,2-inch groot full-HD scherm. In het toestel zit dan een Hisilicon Kirin 955-octacoreprocessor met 3GB ram en 32GB intern geheugen. Wanneer je €50 extra betaalt, wordt dit 4GB ram en 64GB intern geheugen.

Huawei P9 Plus

Om het een beetje samen te vatten: de Huawei P9 Plus is vooral een grotere versie van de Huawei P9. Het toestel heeft nog altijd eenzelfde aluminium ontwerp, alleen is het aluminium geborsteld en lijkt er een plastic laagje over de achterkant van de smartphone te liggen. In het toestel zit standaard 64GB intern geheugen en ook een Hisilicon Kirin 955-octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen.

Leica

Het hoogtepunt van de twee smartphones is de achtercamera. Hiervoor heeft Huawei namelijk samengewerkt met Leica, bekende camerafabrikant, en hebben ze een achtercamera ontwikkeld met twee 12-megapixelsensoren. Waarom het twee sensoren zijn en hoe de camera werkt vertellen Bouke en Sebastien je in onderstaande Telewiki.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters