Telewiki: iOS 8

Apple kondigde afgelopen week tijdens zijn jaarlijkse developer conference een nieuwe versie van iOS aan. In deze Telewiki bespreken we deze achtste versie van het besturingssysteem.

iOS 8 brengt vooral veel updates voor ontwikkelaars, zo werd tijdens het WWDC duidelijk. Daar merk je als consument natuurlijk niet direct iets van, maar op termijn gaat het uiteraard verschil maken. Gelukkig zijn er ook voor eindgebruikers wel wat handigheden toegevoegd. Het toetsenbord is bijvoorbeeld verbeterd, de notificaties zijn verbeterd en apps kunnen nu widgets in het notificatiecentrum weergeven. Via ‘continuity’ kun je verder gaan waar je mee bezig was terwijl je van je iPhone of iPad naar je Mac of terug switcht, mits je het eveneens aangekondigde OS X Yosemite draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Nog 2 versies en Cook gaat Android als code-base gebruiken voor iOS 😉

  Zonder enige schroom kopieert het arrogante Apple alles wat los en vast zit van een ander. Natuurlijk zien de Apple-fanboys dit niet maar het gebeurt toch echt onder hun ogen. Het punt is dat Apple overal mee wegkomt en dat veel van de nieuwigheden uit de Open Source community komt. Apple daarentegen vervolgt iedereen tot aan de poorten van de hel. Wat een schaamteloos bedrijf. bbrrrrr…..

  Grappig dat Apple pocht over de snelheid van Swift en daarmee Python als referentie punt neemt. Jawel een interpreter. Stoer man…. 🙂
  Swift is overigens weer een stap in Apple's strategie om nu niet alleen voor customers maar ook voor developers te bepalen wat goed voor hen is. Objective-C was al niet het toonbeeld van openheid en standaardisering maar daar doet Swift nog een flinke schep bovenop. Klasse Apple.

  1. Bas_vhn -

   Denk om je hart. Grappig hoe jij altijd met afgunst naar Apple kijkt terwijl je zeer waarschijnlijk nog nooit iets van Apple hebt gekocht en dus nooit dergelijke Apple producten in je bezit hebt gehad. De 'Apple strategie' waarbij Apple zoveel mogelijk wil bepalen wat goed is voor de consument hanteer jij zelf overigens ook binnen je directe omgeving vermoed ik. Als iemand binnen jouw familie of vriendenkring nadenkt over de aanschaf van een Apple product vermoed ik dat jij dit ten zeerste zal afraden. Dit vanwege je afgunst waarin je voornamelijk je persoonlijke voorkeur voor Android naar voren laat komen. Dit zal je zeer waarschijnlijk gaan ontkennen, maar gezien je geschiedenis op deze site weet ik wel beter. Wat dat betreft zou wat zelfreflectie niet verkeerd zijn in jouw geval.

   1. Quasimodo -

    "Dit vanwege je afgunst waarin je voornamelijk je persoonlijke voorkeur voor Android naar voren laat komen."

    Hahahah, ik heb die zin nu 3x gelezen maar volstrekt abacadabra voor me .
    Dus ik koop Android vanwege Apple afgunst Wow…. jij bent weird 🙂

    Ik koop Android omdat ik Android prettiger vind en achter het principe van open source sta en ik koop geen iOS omdat ik me liever niet laat oplichten en me niet laat betuttelen door Apple's gesloten en opdringerige OS.
    Gelukkig is het globale iOS aandeel nog slechts 16%. Kleiner hoeft voor mij niet. WP mag van mij wel groeien ten kosten van Android.

    Concluderend: nee ik ben geen fan van Apple. Ja ik ben fan van Android maar die 2 keuzes hebben niets met elkaar te maken.

   2. Bas_vhn -

    Begrijpend lezen is schijnbaar wederom moeilijk voor je. Met de opmerkingen die je vervolgens plaatst beaam je trouwens mijn stelling.

    Verder ben ik al lang tot de conclusie gekomen dat jij nogal weird bent gezien je verleden hier, dus ik voel me verder niet aangesproken;).

   3. Quasimodo -

    Mijn conclusie moet toch zelfs voor jou te volgen zijn. Niet dus 🙂
    Laat iemand met een hoger IQ mijn post lezen en kruip dan maar in een hoekje van schaamte Have a nice life 🙂

   4. Bas_vhn -

    Ik heb nergens iets specifiek over je conclusie gezegd, ik refereerde aan de opmerkingen uit de kern van je post. Daarbij strookt je conclusie niet met je eerdere opmerkingen en mis je al vanaf mijn eerste reactie de strekking van de discussie waardoor je 'conclusie' geen waarde heeft. Grappig hoe jij je in alle bochten probeert te wringen om de discussie naar je hand te zetten, waarbij je gedegen argumenten voor het gemak maar achterwege laat. Dan begin je vervolgens ook nog eens over mijn IQ om het helemaal pijnlijk voor jezelf te maken. Je hebt keer op keer op een dergelijke manier discussies van mij verloren, dus ik ben het inmiddels wel gewend.:)

   5. Sven Jansen -

    Helemaal met Shogun eens.
    Ik ben zelf ooit Apple fan geweest tot ik er achter kwam dat alles bij Apple gebakken lucht is. Veel bla bla en uiteindelijk betaal je 4x de kostprijs. Voor mij geen Apple meer.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters