Telewiki: iOS 9

Apple kondigde de afgelopen week zijn nieuwe besturingssysteem iOS 9 aan. Dat vraagt natuurlijk om een Telewiki, die we vandaag voor je in petto hebben.

iOS 7 was een grote cosmetische update, iOS 8 veranderde het nodige onder de motorkap en iOS 9 lijkt vooral een verfijning van versie 8 te zijn. Er zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd, waarvan de belangrijkste misschien wel split-screen multitasking op de iPad is. Maar belangrijker is het feit dat Apple de stabiliteit en het energieverbruik van iOS 9 verbeterd heeft. De boel is flink gestroomlijnd en dat zou er tevens voor moeten zorgen dat het besturingssysteem ook nog goed werkt op oudere toestellen als de iPhone 4s, iPhone 5 en iPhone 5c. De nieuwe iOS-versie is dus niet de meest spannende update, maar wel eentje die Apple hard nodig had. In deze Telewiki hoor je er meer over.

Mocht je zelf met iOS 9 aan de slag willen gaan, dan kun je de beta al downloaden. Dat is niet aan te raden voor iedereen die zijn iDevice dagelijks gebruikt, maar mocht je toch willen weten hoe het moet dan kun je terecht in onze handleiding.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters