Telewiki: Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Afgelopen week kondigde Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan. In deze Telewiki nemen Bouke en Mark de nieuwe smartphones van Apple met je door.

Het was verreweg het grootste smartphonenieuws van afgelopen week: het evenement dat Apple woensdag hield voor de nieuwe iPhones en Apple Watch 2. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus waren natuurlijk geen grote verrassing meer, maar de nieuwe apparaten hebben toch genoeg interessants in hun mars.

Vernieuwingen

Het meest opvallende aan de nieuwe iPhones is misschien wel het ontwerp. Niet omdat dat zo bijzonder is, maar juist omdat het zoveel lijkt op dat van de iPhone 6s en 6s Plus. Apple heeft de antennelijntjes net anders geplaatst, de camerabobbel wat vergroot en de iPhones waterdicht gemaakt. En er is een nieuwe glanzend zwarte afwerking beschikbaar. Daar houden de veranderingen wel een beetje op. Tenminste, op het eerste gezicht. Wie wat verder kijkt ziet dat de iPhone 7 geen audiojack meer heeft; geluid wordt nu via de lightning-aansluiting of draadloos uitgestuurd.

Die grotere camerabobbel heeft natuurlijk ook een functionele reden: de achterliggende camera is ook verbeterd. In de iPhone 7 Plus zijn zelfs twee camerasensoren geplaatst met allebei een andere lens. Zo heb de beschikking tot 2x optische zoom en kun je in een later stadium bokeh-effecten toevoegen aan de foto’s. Andere functionele veranderingen zijn de snellere processor, de vernieuwde homeknop die je nu niet meer kunt indrukken en de stereo speakers.

Verkrijgbaarheid

De Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nu voor te bestellen en zijn vanaf komende vrijdag al verkrijgbaar in Nederland. De prijzen zijn zoals we gewend zijn van Apple niet mals: de iPhone 7 32GB kost €769 en de 32GB iPhone 7 Plus kost €909. Voor extra opslagruimte betaal je uiteraard meer: 128GB kost €110 extra en 256GB kost nog eens €110 meer.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters