Telewiki: Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Afgelopen week kondigde Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan. In deze Telewiki nemen Bouke en Mark de nieuwe smartphones van Apple met je door.

Het was verreweg het grootste smartphonenieuws van afgelopen week: het evenement dat Apple woensdag hield voor de nieuwe iPhones en Apple Watch 2. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus waren natuurlijk geen grote verrassing meer, maar de nieuwe apparaten hebben toch genoeg interessants in hun mars.

Vernieuwingen

Het meest opvallende aan de nieuwe iPhones is misschien wel het ontwerp. Niet omdat dat zo bijzonder is, maar juist omdat het zoveel lijkt op dat van de iPhone 6s en 6s Plus. Apple heeft de antennelijntjes net anders geplaatst, de camerabobbel wat vergroot en de iPhones waterdicht gemaakt. En er is een nieuwe glanzend zwarte afwerking beschikbaar. Daar houden de veranderingen wel een beetje op. Tenminste, op het eerste gezicht. Wie wat verder kijkt ziet dat de iPhone 7 geen audiojack meer heeft; geluid wordt nu via de lightning-aansluiting of draadloos uitgestuurd.

Die grotere camerabobbel heeft natuurlijk ook een functionele reden: de achterliggende camera is ook verbeterd. In de iPhone 7 Plus zijn zelfs twee camerasensoren geplaatst met allebei een andere lens. Zo heb de beschikking tot 2x optische zoom en kun je in een later stadium bokeh-effecten toevoegen aan de foto’s. Andere functionele veranderingen zijn de snellere processor, de vernieuwde homeknop die je nu niet meer kunt indrukken en de stereo speakers.

Verkrijgbaarheid

De Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nu voor te bestellen en zijn vanaf komende vrijdag al verkrijgbaar in Nederland. De prijzen zijn zoals we gewend zijn van Apple niet mals: de iPhone 7 32GB kost €769 en de 32GB iPhone 7 Plus kost €909. Voor extra opslagruimte betaal je uiteraard meer: 128GB kost €110 extra en 256GB kost nog eens €110 meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Mij kan het eerlijk gezegd niets schelen dat de jack verdwenen is want ik gebruik toch nooit oortjes, voor de rest een topphone met een topdesign en het altijd stabiele iOS, voor mij nooit iets anders nog maar de prijs is ook niet alles, daarvoor mag je al kwaliteit hebben en dat krijg je ook.

  2. Edddd -

    Ik zal die jack zeker niet missen. En mocht ik een keer wel dopjes willen aansluiten, dan gebruik ik de standaard bijgeleverde verloop. Die hindert niet, aangezien je toch al een ouderwets kabeltje eraan hebt hangen…

    Over een half jaar stap ik terug naar iPhone. Ik kan niet wachten. Om hem zo even te kopen, is mij ook te gek. Het zijn inderdaad absurde prijzen. Ik gun het mezelf enkel omdat ik mijn phone ook zakelijk veel gebruik en het dus als een stuk (goed en fijn) gereedschap zie.

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters