Telewiki: Wat is de ideale smartphone?

In deze Telewiki hebben Bouke en Boris het over hun ideale smartphone. Wat zijn de belangrijkste features van deze telefoon?

Batterij

Batterijduur staat hoog op het lijstje van de beide heren. De quickcharge mogelijkheden van de laatste lichting smartphones is meer symptoombestrijding dan het behandelen van het onderliggende probleem. Telefoons beschikken vaak over te weinig batterijcapaciteit om langer dan een dag of twee mee te gaan. In de ideale smartphone vinden we dus een zeer grote batterij. In een niet zo ver verleden kon je moeiteloos een week met je Nokia doen, zonder dat hij opgeladen hoefde te worden.

Geheugen

Opslaggeheugen is een belangrijk punt voor het selecteren van de juiste smartphone. Daarnaast werkgeheugen ook van belang. De apps die worden alsmaar groter en vergen meer werkgeheugen. Een gedeelte van de apps is wel op te slaan op je externe SD card, maar dit is niet ideaal. Momenteel is 32 GB de standaard opslagcapaciteit van het interne geheugen, maar wat ons betreft mag dat best omhoog.

Camera

De camera moet in elk geval in elke lichtomstandigheid scherpe foto’s kunnen maken. Het aantal megapixels is daarbij van ondergeschikt belang. In het laatste vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S7 zie je dit ook duidelijk. Deze smartphone heeft ‘slechts’ een 12 megapixel camera, maar maakt mooiere foto’s dan de 16 megapixelcamera van zijn voorloper. De Samsung Galaxy S6. De mogelijkheid om in 360 graden te filmen zou ook een mooie aanvulling zijn.

Virtual Reality

Toen de eerste video’s van de Oculus Rift de kom opstaken een paar jaar geleden werd het medium VR door gamemakers gezien als de nieuwe manier van gamen. Eindelijk was Virtual Reality op een niveau waarop ook daadwerkelijk de meerwaarde bleek. Inmiddels heeft elke telefoonfabrikant een VR headset uit en hoewel de ervaring indrukwekkend is, is het nog niet op het niveau dat we graag zouden zien. De HTC Vive is op dit moment volgens ons de beste headset, maar nog steeds is het beeld redelijk pixelig. De telefoon van de toekomst kan daar misschien verandering in brengen.

Killer feauture

Elke telefoon heeft ook één killer feature nodig. Of het nou om modules gaat die kunnen worden afgewisseld, of een miniprojector aan boord. Er moet iets zijn dat de telefoon onderscheidt van de rest. Welke ideeeën ter tafel komen zie je in deze Telewiki!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters