Telewiki: Kwartaalcijfers smartphonefabrikanten

Bij ons betekent elke zondag dat er een Telewiki wordt geupload. Ook vandaag hebben wij weer een Telewiki voorbereid waarbij we het deze keer gaan hebben over de kwartaalcijfers van verschillende smartphonefabrikanten.

Afgelopen week hebben verschillende smartphonefabrikanten hun kwartaalcijfers laten zien. Dit is interessant om te zien, omdat we zo een beeld krijgen hoe deze fabrikant heeft gepresteerd afgelopen drie maanden. Fabrikanten als Apple, Samsung, LG en HTC gaan wij bespreken in de Telewiki, die onderaan dit bericht te vinden is.

Apple en Samsung

Apple heeft het over het algemeen niet slecht gedaan. De kwartaalcijfers zijn niet baanbrekend, maar dat komt vooral door de iPhone 7 die net uit is. Veel mensen hebben nog geen kans gehad deze telefoon te kopen omdat het toestel bij veel leveranciers al uitverkocht is. Hierdoor is het niet goed mogelijk een goede inschatting te maken naar de werkelijke vraag naar het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Samsung heeft voor de Note 7 een erg goed jaar gehad. Het jaar leek niet meer stuk te kunnen gaan. Toch gebeurde het: De Note 7 van Samsung had, zoals iedereen wel weet, last van ontploffende accu’s van de telefoons. Hierdoor is er financieel het een en ander beschadigd bij het bedrijf. Ook werd er verwacht dat Samsung minder toestellen zou verkopen. Toch heeft Samsung de productie van de Galaxy S7 moeten opkrikken door de plotselinge vraag van het toestel.

LG en HTC

Als we naar de minder grote fabrikanten kijken kun je zien dat bij bijvoorbeeld LG de winst aan het dalen is. Dit komt door de tegenvallende verkoop van de LG G5. Naar verluidt heeft LG teveel focus gelegd op het modulaire design. Hierdoor heeft het bedrijf steken laten liggen en is de prijs van de G5 van LG ook aan de hoge kant.

Als we naar HTC kijken zien we dat dit bedrijf nog steeds geen winst draait, maar dat het wel terugkrabbelt. Het bedrijf heeft minder verlies gemaakt dan voorgaande jaren, wat veel goeds belooft. HTC heeft dit mogelijk te danken aan de Google Pixel, waar zij aan meegewerkt hebben

In deze Telewiki zie je de meningen van Mark en Bouke over de kwartaalcijfers van Samsung, Apple, HTC en LG.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters