Telewiki: Lineage OS

Vandaag hebben we het over Lineage OS in de Telewiki. Lineage kun je zien als de opvolger van Cyanogen, dat sinds begin dit jaar niet meer bestaat. In deze video praten we je in een aantal minuten helemaal bij.

Cyanogen

Cyanogen was een van de meest populaire ROMs voor Androidtelefoons. De custom ROM bestaat al ongeveer zo lang als Android zelf en de afgelopen jaren was Cyanogen ook actief met Cyanogen OS; een commercieel besturingssysteem gebaseerd op de populaire ROM. Cyanogen gaat zich meer richten op individuele apps in plaats van het hele besturingssysteem en dus dreigde er een gat te vallen in de high-end markt.

Lineage OS

Gelukkig hebben een aantal oud-werknemers van Cyanogen besloten een nieuw bedrijf te starten en daarmee een spirituele opvolger van Cyanogen op de markt te brengen: Lineage OS. Lineage OS lijkt eigenlijk precies op Cyanogen en breidt Android uit met een aantal handige functies. Die functionaliteiten verschillen een beetje tegenover Cyanogen, maar het idee is hetzelfde. De ROM is sinds kort te downloaden voor een aantal toestellen, zoals de Nexus 6P, Nexus 5X, Moto G4 en OnePlus 3. Vooral onder OnePlus gebruikers blijkt Lineage erg populair te zijn, wat misschien voortkomt uit het feit dat OnePlus ooit begonnen is als gebruiker van Cyanogen OS.

In deze Telewiki vertellen we je alles over het nieuwe Lineage OS en geven Bouke en Mark hun mening erover. Als je zelf aan de slag wilt met de nieuwe ROM kun je terecht op de site van Lineage en bij xda-developers.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters