Telewiki: Lineage OS

Vandaag hebben we het over Lineage OS in de Telewiki. Lineage kun je zien als de opvolger van Cyanogen, dat sinds begin dit jaar niet meer bestaat. In deze video praten we je in een aantal minuten helemaal bij.

Cyanogen

Cyanogen was een van de meest populaire ROMs voor Androidtelefoons. De custom ROM bestaat al ongeveer zo lang als Android zelf en de afgelopen jaren was Cyanogen ook actief met Cyanogen OS; een commercieel besturingssysteem gebaseerd op de populaire ROM. Cyanogen gaat zich meer richten op individuele apps in plaats van het hele besturingssysteem en dus dreigde er een gat te vallen in de high-end markt.

Lineage OS

Gelukkig hebben een aantal oud-werknemers van Cyanogen besloten een nieuw bedrijf te starten en daarmee een spirituele opvolger van Cyanogen op de markt te brengen: Lineage OS. Lineage OS lijkt eigenlijk precies op Cyanogen en breidt Android uit met een aantal handige functies. Die functionaliteiten verschillen een beetje tegenover Cyanogen, maar het idee is hetzelfde. De ROM is sinds kort te downloaden voor een aantal toestellen, zoals de Nexus 6P, Nexus 5X, Moto G4 en OnePlus 3. Vooral onder OnePlus gebruikers blijkt Lineage erg populair te zijn, wat misschien voortkomt uit het feit dat OnePlus ooit begonnen is als gebruiker van Cyanogen OS.

In deze Telewiki vertellen we je alles over het nieuwe Lineage OS en geven Bouke en Mark hun mening erover. Als je zelf aan de slag wilt met de nieuwe ROM kun je terecht op de site van Lineage en bij xda-developers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones van deze zomer lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters