Telewiki LIVE – Hoe Microsoft Innoveert

In deze LIVE Telewiki gaan we het om 14:00u hebben over de manier waarop Microsoft de toekomst vorm wil geven.

 Chatbot Tay

De A.I chatbot Tay werd op 23 maart door Microsoft gepresenteerd. Het was een chatbot die leert van elke interactie die het heeft met mensen. Je kon haar toevoegen als vriendin op Twitter en dan gesprekken met haar voeren. Het duurde minder dan een dag voordat Tay de ene na de andere racistische oneliner online gooide. Microsoft natuurlijk diep door het stof, maar het bedrijf belooft direct na het mislukken van dit experiment snel met een SFW variant van het de chatbot te komen.

Het idee dat een robot niet wordt geprogrammeerd maar juist door interactie met zijn omgeving leert is niet nieuw, maar door de toenemende mate waarin deze wijze van A.I wordt geïmplementeerd door tech bedrijven is het wel een idee dat telkens meer body en relevantie krijgt. Ondanks de bizarre wending die het experiment met de A.I chatbot Tay onlangs nam, is Microsoft toch vastbesloten om verder te investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
Wat dit uiteindelijk voor de toekomst gaat betekenen zullen we in deze LIVE Telewiki proberen in te schatten.

Microsoft Hololens

Niet alleen zet Microsoft vol in op kunstmatige intelligentie, ook op het gebied van augmented reality zijn ze de concurrentie een stap voor. De Hololens is een bril die, in tegenstelling tot de sloot virtual reality brillen die je op dit moment zien, niet een virtuele wereld schept maar juist de echte wereld als canvas gebruikt om daar virtuele beelden overheen te ‘projecteren’. Dit zorgt ervoor dat de toepassingen van deze bril een stuk meer divers zijn. Hierover gaan we het ook hebben, dus kijken maar!

 

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters