Telewiki LIVE – Hoe Microsoft Innoveert

In deze LIVE Telewiki gaan we het om 14:00u hebben over de manier waarop Microsoft de toekomst vorm wil geven.

 Chatbot Tay

De A.I chatbot Tay werd op 23 maart door Microsoft gepresenteerd. Het was een chatbot die leert van elke interactie die het heeft met mensen. Je kon haar toevoegen als vriendin op Twitter en dan gesprekken met haar voeren. Het duurde minder dan een dag voordat Tay de ene na de andere racistische oneliner online gooide. Microsoft natuurlijk diep door het stof, maar het bedrijf belooft direct na het mislukken van dit experiment snel met een SFW variant van het de chatbot te komen.

Het idee dat een robot niet wordt geprogrammeerd maar juist door interactie met zijn omgeving leert is niet nieuw, maar door de toenemende mate waarin deze wijze van A.I wordt geïmplementeerd door tech bedrijven is het wel een idee dat telkens meer body en relevantie krijgt. Ondanks de bizarre wending die het experiment met de A.I chatbot Tay onlangs nam, is Microsoft toch vastbesloten om verder te investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
Wat dit uiteindelijk voor de toekomst gaat betekenen zullen we in deze LIVE Telewiki proberen in te schatten.

Microsoft Hololens

Niet alleen zet Microsoft vol in op kunstmatige intelligentie, ook op het gebied van augmented reality zijn ze de concurrentie een stap voor. De Hololens is een bril die, in tegenstelling tot de sloot virtual reality brillen die je op dit moment zien, niet een virtuele wereld schept maar juist de echte wereld als canvas gebruikt om daar virtuele beelden overheen te ‘projecteren’. Dit zorgt ervoor dat de toepassingen van deze bril een stuk meer divers zijn. Hierover gaan we het ook hebben, dus kijken maar!

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters