Telewiki: Meizu

In deze Telewiki praten we je bij over een van de meest interessante Chinese smartphonefabrikanten: Meizu. De fabrikant staat misschien vooral bekend om zijn iPhone-achtige ontwerpen, maar heeft zeker meer te bieden dan dat.

Chinese veteraan

Meizu Pro 6 hands-onHoewel Meizu een van de bekendere Chinese smartphonefabrikanten is in Europa, hebben nog steeds maar weinig mensen ervan gehoord. Toch is het een van de oudste en meest bekende smartphonemerken van China en doet het bedrijf leuk mee in de verkoopcijfers. Dat heeft ongetwijfeld deels te maken met het interessante portfolio van de fabrikant, wat zich op een aantal vlakken onderscheidt. Zo is Meizu een van de weinige fabrikanten die soms gebruik maakt van de snelle chipsets van Samsung en heeft het met de mTouch-knop een erg handig bedieningselement in handen. Ook is het bedrijf de enige relatief grote fabrikant die serieus met Ubuntu voor mobiel bezig is.

Portfolio Meizu

Het portfolio van het merk is uitgebreid, maar toch vrij simpel opgebouwd. Onderaan staat de M-lijn, met budgettelefoons die goede specificaties bieden. Daarboven vinden we de MX-lijn, met wat duurdere toestellen die vooral op designgebied goed scoren. Bovenaan staat de Pro-lijn die het beste wat de fabrikant te bieden heeft symboliseert. Twee buitenbeentjes zijn de U10 en U20; twee smartphones van glas en metaal die een beetje tussen de mx- en m-lijn vallen. Alle smartphones worden aangedreven door het Flyme OS. Die Androidschil is typisch Chinees, maar scoort wel erg goed voor een Chinese schil zo ontdekte Dominick tijdens zijn review van de M3 Note.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters