Telewiki: mobiel betalen

Mobiel betalen is een van de grote beloften in de mobiele markt van de afgelopen tijd. Toch duurt het allemaal erg lang voordat het van de grond komt. De eerste belangrijke stappen zijn in Nederland pas net gezet, en in deze Telewiki bespreken we hoe het ervoor staat.

Twee grote spelers die mobiel betalen inmiddels in Nederland aanbieden zijn ING en Rabobank. ING lanceerde de dienst ongeveer een week geleden voor het grote publiek en ondersteunt alle toestellen met Android 4.4 of hoger en een NFC chip. Bij de Rabo staat de dienst nog wat meer in de kinderschoenen: de bank ondersteunt slechts een viertal Samsungtelefoons. Internationaal is de situatie wat anders: partijen als Samsung, Apple en Google bieden al een dergelijke dienst aan, vooral in Amerika. Samsung Pay, Apple Pay en Android Pay zullen op termijn waarschijnlijk ook in Nederland beschikbaar worden. Het zal dan ook waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat het gros van de Nederlanders met zijn smartphone kan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_vhn -

    Dat betalen in winkels en inchecken bij het OV met je telefoon is in theorie heel handig, maar toch vraag ik me af of het nou wel echt er voor gaat zorgen dat je je portemonnee thuislaat. Ik bedoel wat nou als je incheckt met je telefoon bij het OV en tijdens je reis raakt je telefoon leeg, waardoor je dus niet meer kan uitchecken. De batterijduur van je telefoon zal altijd een ding blijven, terwijl je bankpas in principe altijd zal werken. En werkt de NFC chip in je telefoon ook nog voor draadloze betalingen etc als je een hoesje om je telefoon hebt zitten?

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters