Telewiki: Netgear Orbi Router

Net als elke zondag staat ook vandaag weer een nieuwe Telewiki voor jullie klaar. Normaal gaat het altijd over de laatste telefoons, ontwikkelingen en noem het maar op, maar vandaag gaat het over iets waar je misschien niet te snel bij stil staat: Een router, genaamd de Netgear Orbi

Netgear Orbi

netgear orbi routerDe Netgear Orbi is een nieuwe router van bedrijf Netgear. Deze router weet van de concurrentie te verschilllen door de verbinding die de router tussen twee Orbi’s maakt. Netgear vertelde op de persconferentie dat het apparaat in staat zal moeten zijn om bij twee apparaten een oppervlakte tot 350 vierkante meter van internet te voorzien. Het is ook mogelijk om een enkele router aan te sluiten in jouw huis, maar dan zul je het moeten doen met een straal van 175 meter.

Met deze technologie werkt het koppelen anders dan de zogenaamde ‘wifi-repeaters’ die wij kennen. Met Orbi routers zal zowel de snelheid als het bereik overal ongeveer even sterk zijn. Bij een repeater kan het zijn dat het bereik wel vergroot wordt, maar dat de snelheid van het internet alsnog niet optimaal is. Met de Orbi router is het de bedoeling dat dit wel het geval is.

Design

Ook heeft Netgear aandacht gegeven aan het design van de router. De meeste routers zijn vaak niet aantrekkelijk om naar te kijken volgens veel mensen, maar Netgear heeft de Orbi een neutrale uitstraling gegeven. Op de persconferentie is gezegd dat hij er wat ‘Apple-achtig uit ziet’, waardoor het geen probleem zal moeten zijn om het apparaat bijvoorbeeld middenin de woonkamer te zetten.

Prijs

De Orbi is per direct verkrijgbaar bij diverse webwinkels. De prijs voor een enkele Orbi-router is €249,-, terwijl een set van twee voro €429,- over de toonbank zal gaan.

Wat Imre en Bouke van deze Orbi vinden zie je in deze Telewiki!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters