Speedrun Telewiki! Nintendo

Eerder deze week heeft Nintendo bekend gemaakt dat ze tegen deze zomer met meer applicaties voor je smartphone komen. Omdat we er zo naar uitkijken meer applicaties van Nintendo te zien op onze smartphones, vonden we het een goed idee een Speedrun Telewiki te maken over het bedrijf.

Rijke geschiedenis

Iets wat niet iedereen weet is dat Nintendo eigenlijk een speelgoedfabrikant was. Na het maken van speelgoed, zijn ze dus overgestapt op het produceren van zowel consoles als eigen games. Door deze twee activiteiten kreeg Nintendo wereldwijde naamsbekendheid. Titels zoals Zelda, Super Mario Bros,… zijn zelfs nu nog gekend en geliefd.

De komst van de smartphone

Niet alles is de voorbije jaren van een leien dakje gegaan bij Nintendo. Vooral niet sinds de komst van de smartphone. Maar ook dat ze hun games niet cross-platform compatibel willen maken, speelt hier een rol in. Zeker omdat de concurrentie dit wel doet. Voorbije maanden is hier gelukkig wel verandering in gekomen. Nintendo heeft namelijk een aantal weken geleden zijn eerste applicatie voor Android en iOS online gezet. Deze applicatie is de Miitomo-applicatie. En deze week heeft Nintendo bekend gemaakt dat ze in de komende maanden nog twee andere titels beschikbaar zullen maken voor op je smartphone: Animal Crossing en Fire Emblem.

Nintendo NX

Bij Nintendo blijven ze geloven in consoles, en zijn dan ook bezig met een opvolger voor de Wii U. Veel over deze opvolger weten we nog niet. We weten wel dat hij in maart van volgend jaar (2017) zal worden aangekondigd, en dat hij als codenaam Nintendo NX heeft. Hoogstwaarschijnlijk zal je bij dit toestel je smartphone als controller kunnen gebruiken. Net zoals je bijvoorbeeld al bij de Playstation 4 kunt doen met de Playstation Vita.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters