Speedrun Telewiki! Nintendo

Eerder deze week heeft Nintendo bekend gemaakt dat ze tegen deze zomer met meer applicaties voor je smartphone komen. Omdat we er zo naar uitkijken meer applicaties van Nintendo te zien op onze smartphones, vonden we het een goed idee een Speedrun Telewiki te maken over het bedrijf.

Rijke geschiedenis

Iets wat niet iedereen weet is dat Nintendo eigenlijk een speelgoedfabrikant was. Na het maken van speelgoed, zijn ze dus overgestapt op het produceren van zowel consoles als eigen games. Door deze twee activiteiten kreeg Nintendo wereldwijde naamsbekendheid. Titels zoals Zelda, Super Mario Bros,… zijn zelfs nu nog gekend en geliefd.

De komst van de smartphone

Niet alles is de voorbije jaren van een leien dakje gegaan bij Nintendo. Vooral niet sinds de komst van de smartphone. Maar ook dat ze hun games niet cross-platform compatibel willen maken, speelt hier een rol in. Zeker omdat de concurrentie dit wel doet. Voorbije maanden is hier gelukkig wel verandering in gekomen. Nintendo heeft namelijk een aantal weken geleden zijn eerste applicatie voor Android en iOS online gezet. Deze applicatie is de Miitomo-applicatie. En deze week heeft Nintendo bekend gemaakt dat ze in de komende maanden nog twee andere titels beschikbaar zullen maken voor op je smartphone: Animal Crossing en Fire Emblem.

Nintendo NX

Bij Nintendo blijven ze geloven in consoles, en zijn dan ook bezig met een opvolger voor de Wii U. Veel over deze opvolger weten we nog niet. We weten wel dat hij in maart van volgend jaar (2017) zal worden aangekondigd, en dat hij als codenaam Nintendo NX heeft. Hoogstwaarschijnlijk zal je bij dit toestel je smartphone als controller kunnen gebruiken. Net zoals je bijvoorbeeld al bij de Playstation 4 kunt doen met de Playstation Vita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Kees -

    Dat Nintendo geen verlies maakt bij de lancering van een console komt natuurlijk omdat ze gebruik maken van hardware uit het jaar 0. Een Nintendo Wii U is qua hardware te vergelijken met een PlayStation 3 of Xbox 360.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters