Telewiki: Nokia (2013)

Een van de meest belangrijke telecomnieuwsberichten van de afgelopen tijd was wel de overname van Nokia door Microsoft die deze week wereldkundig gemaakt werd. In deze Telewiki bespreken we de deal en hoe het verder moet met Nokia’s telefoons.

Afgelopen dinsdag kondigde Nokia en Microsoft een overname aan. Voor ruim 5 miljard euro zal Microsoft binnenkort de hele telefoondivisie van Nokia inlijven en zo zelf over een grote hardware-afdeling beschikken om Windows Phones te maken. De Lumia’s mogen geen Nokia meer heten, maar blijven wel bestaan als Microsoft Lumia’s. Daarnaast gaat er 30.000 man personeel mee naar Microsoft en gaat zelfs het gerucht dat de CEO van Nokia Steve Ballmer zal opvolgen als baas van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eddddd -

    Fijne bespreking! Nog even inhaken op de motivatie van hardware fabrikanten om wel of niet met WP door te gaan: Wanneer WP inderdaad succesvol(ler) wordt, waar wel rekening mee gehouden dient te worden, dan verliezen ze natuurlijk wel marktaandeel indien ze nu stoppen met WP toestellen. Best een belangrijke strategische keuze. Bij Android lopen ze er echter ook tegenaan dat Google zelf hardware brengt. Niet alleen Motorola, maar ook de eigen Nexus producten. Per saldo zal het groeiende marktaandeel van WP vooral ten koste gaan van Android is mijn mening. Android is al zo groot, ruimte voor verdere groei is beperkt en de concurrentie sijpelt steeds verder door naar de low-/midrange categorie. Apple natuurlijk, zoals genoemd, maar ook WP lijkt met name succesvol te worden met de goedkopere Nokia toestellen (Lumia 520). Dus straks groei voor Apple in het 'lagere segment', momenteel al groei voor WP in het 'lagere segment'. Leuke ontwikkelingen 🙂

    1. Dominick -

      Ik denk dat Windows Phone zijn groei vooral gaat halen uit mensen die nu nog geen smartphone hebben. Android heeft veel meer aanbod qua functies en apps en hoewel een groot deel van de gebruikers die niet gebruikt en ook nooit zal gaan gebruiken, is het in theorie wel een stap terug en ik denk dat veel mensen daar moeite mee zullen hebben.

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

LG G6 Google Assistant Now

‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters