Telewiki: Nokia

Telewiki: Nokia maakt binnenkort een comeback op de smartphonemarkt. In deze Telewiki over Nokia bespreken we de plannen van de vernieuwde smartphonefabrikant.

Comeback

Van rubberfabriek tot displayfabrikant en van papierfabriek tot netwerkbouwer. Nokia heeft nogal wat gedaan door de jaren heen. In 2014 nam Microsoft de mobiele tak van Nokia over en werd de bedrijfstak hernoemd naar Microsoft Mobile Devices. Daarmee verdween Nokia van het mobiele toneel. Microsoft hield de Lumia-lijn nog een aantal jaar in stand, maar wist nooit echt voet aan de grond te krijgen. Waar de toekomst van het ‘oude’ Nokia op het moment onzeker is, lijkt het ‘nieuwe’ Nokia strijdlustiger dan ooit tevoren. Met de Nokia N1 presenteerde het afgelopen jaar al een tablet, inmiddels is de eerste nieuwe Nokia-smartphone in de vorm van de Nokia 6 ook een feit. De enige maar is dat die smartphone alleen in China verkrijgbaar is.

Op het Mobile World Congress zal Nokia voor het eerst sinds tijden een internationale persconferentie houden, waar als het goed is ook toestellen voor Europa aangekondigd gaan worden. De Nokia P1 wordt het nieuwe vlaggenschip en mogelijk komen er nog meer toestellen boven tafel tijdens de beurs in Barcelona eind februari.

HMD Global

Toch is Nokia niet echt meer Nokia. Het oude bedrijf bestaat nog steeds, maar maakt vooral netwerkapparatuur. De nieuwe Nokia-smartphones zullen gemaakt worden door HMD Global; een joint venture tussen Nokia en Foxconn. Foxconn zal grotendeels over het ontwerp van de toestellen gaan en de productie verzorgen, terwijl Nokia de merknaam levert en toeziet op het ontwerp van de toestellen.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters