Telewiki: Pokémon Go

Afgelopen week werd Pokémon Go beschikbaar in een aantal landen en kon je het via een omweg ook in Nederland downloaden. Het internet ging los en jullie, onze bezoekers, ook. Tijd voor een Telewiki!

Pokémon Go

Pokémon Go is een mobiele game die gebaseerd is op de alom bekende Pokémon-karakters. De game zelf is echter wat anders dan de Pokémon-spelletjes die je vroeger op je GameBoy speelde. In plaats van een virtueel poppetje door een virtuele wereld te sturen, zul je nu zelf op pad moeten. Je kunt zelf als Pokémaster aan de slag en zult je omgeving moeten verkennen om nieuwe Pokémon te verzamelen. Daarbij ligt de focus meer op het vangen van Pokémon dan op het aangaan van gevechten, hoewel dat wel kan op sommige locaties waar een virtuele Gym aanwezig is.

Pokémon Go biedt al met al een heel andere game-ervaring dan je van Pokémon en mobiele games gewend bent. En daar blijkt veel interesse voor. De afgelopen dagen werd onze website platgelopen met enthousiastelingen de graag met Pokémon Go aan de slag wilden. In Australië, waar een politiebureau een zeldzame Pokémon huisvestte, kwam het zelfs tot een oproep van de politie om niet naar binnen te gaan. Kortom; Pokémon Go is hot.

Pokémon Go installeren

Australië is ook meteen een van de weinige plekken waar de game al officieel uitgebracht is. Dat betekent echter niet dat je in de rest van de wereld geen Pokémon kunt vangen met je mobieltje. Als je via onze site een .apk download kun je die namelijk gewoon op je mobiel zetten. In het artikel hieronder leggen we uit hoe dat werkt. En mocht je de game al volop aan het spelen zijn, dan kun je even pauzeren door in deze Telewiki onze ongezouten mening over het spel te bekijken.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters