Telewiki: Samsung Galaxy Alpha

Zondag, Telewikidag. Ook vandaag zijn we er natuurlijk weer met een nieuwe Telewiki, waarin we dit keer de Samsung Galaxy Alpha bespreken. Dit nieuwe toestel van Samsung richt zich vooral op zijn design. Wat het idee daarachter is, hoor je in deze Telewiki.

De Galaxy Alpha werd deze zomer aangekondigd als een nieuwe belangrijke smartphone van de Koreaanse fabrikant. Naast de Galaxy S- en Note-lijn lijkt er nu ook een Alpha-lijn te komen, die zich hoofdzakelijk richt op zijn ontwerp. De Galaxy Alpha is het eerste toestel in die lijn, maar zal zeker niet de enige zijn. Geruchten over een Galaxy A5 zijn inmiddels al opgedoken en naast dat toestel moeten er de komende tijd nog meer designsmartphones van Samsung komen.

Maar het begint dus met de Galaxy Alpha. De smartphone is een soort premium-broertje van de Galaxy S5, met op sommige vlakken wat mindere specificaties maar wel een strakker, lichter en dunner design. Met een metalen rand. Dat is vrij uniek voor Samsung, want de laatste keer dat de fabrikant iets met metaal deed in zijn smartphones is alweer flink wat jaren geleden. Dat leverde de afgelopen tijd nogal wat kritiek op en daar is Samsung dus uiteindelijk voor gezwicht.

Interessant is de positionering van het toestel. De specificaties zijn dus wat minder dan de gemiddelde high-endtelefoon, maar de smartphone heeft wel een adviesprijs van €550. Samsung lijkt zich direct op de iPhone 6 te richten, die ook een 4,7-inch scherm heeft en qua specificaties niet de beste is. Het is alleen de vraag of Samsung met Android hetzelfde trucje kan uithalen als Apple al jaren met iOS doet: met een naadloze integratie van hardware en software goede specs grotendeels overbodig maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  "moet de alpha, Samsung weer boven water trekken"

  Ik snap zulke opmerkingen niet. Samsung verkoopt mondiaal 2x zoveel toestellen dan de nr. 2. Ze tonen ballen door iets nieuws te proberen: een toestel met premium looks maar met specs a la iPhone tegen een prijs die €200,00 lager ligt. Samsung heeft zich de kritieken aangetrokken en probeert meer aan het design te doen. Toch weten jullie er iets negatiefs van te maken.

  Bouke weet de Samsung herkenbaarheid als iets negatiefs te zien. De term eenheidsworst komt niet bijzonder doordacht over. Te meer omdat elk merk streeft naar herkenbaarheid. Het is dus iets positiefs.

  Vervolgens gaan jullie over de prijs speculeren. €350,00 – €400,00 voor een telefoon die zich direct mag meten met een €700,00 kostende iPhone en dan nog 2x zoveel opslag geheugen biedt….ik ben jullie dan helemaal kwijt. Jullie wekken sterk de indruk dat puur vanwege het Apple logo die prijs te verantwoorden is en dat Samsung gewoon de helft moet vragen voor een gelijkwaardig toestel.

  Deze alpha is een heel bijzonder toestel die zich in alles kan meten met de iPhone en andere kleine(re) highend smartphones zoals de Z3 compact welke overigens mijn favoriet is van de "kleintjes" (al ben ik alles behalve een Sony-fan)

  Jongens wees iets zorgvuldiger. Soms lijken jullie maar wat te roepen. Mensen zien direct wanneer een opmerking niet gemeend is of wanneer een opmerking rammelt.

  Zomaar een wel gemeend advies van een trouwe bezoeker. 😉

  1. Danijel -

   Inhoudelijk ben ik het niet eens met je kritiek mbt hoe wij tegen Samsung aan kijken, maar dat wist je vast al 🙂 Op dat gedeelte zal ik dan ook niet inhoudelijk opnieuw op in gaan, zowel hier niet als op YouTube.

   Waar je wel een goed punt hebt is dat we zorgvuldiger moeten om gaan met de feiten. Dus benoemen dat ik de Samsung zwaar vond terwijl het een van de lichtste toestellen is, is raar natuurlijk. Al was het wel iets wat me opviel. Dominick heeft dit dan ook naar aanleiding hiervan intern aangekaart en we gaan beter op letten voortaan, excuus!

 2. bertis501 -

  Halverwege het filmpje heb ik het maar voor gezien gehouden. Eén ding is zeker jullie zijn geen Samsung fanboys. Ik ook niet hoor maar ook hier is de objectiviteit ver te zoeken.
  Waar jullie wel gelijk in hebben is dat Samsung moet stoppen met Touchwiz en misschien wel ook met Android. Een eigen o.s.geeft ze de kans om te concurreren met Apple!

  1. rainn_010 -

   Ze VINDEN Samsung niet goed/mooi. Dat mag. Het zou niet mogen als derde partijen hun zouden betalen om een 'negatieve' mening over Samsung te hebben. Dus ze zijn onafhankelijk, en als je onafhankelijk bent, mag je elke mening hebben.

   1. bertis501 -

    Ik twijfel ook niet aan hun onafhankelijkheid maar ik vind dat ze vooringenomen zijn ten opzichte vaan een merk.dat is heel wat anders.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters