Telewiki: Samsung Galaxy Alpha

Zondag, Telewikidag. Ook vandaag zijn we er natuurlijk weer met een nieuwe Telewiki, waarin we dit keer de Samsung Galaxy Alpha bespreken. Dit nieuwe toestel van Samsung richt zich vooral op zijn design. Wat het idee daarachter is, hoor je in deze Telewiki.

De Galaxy Alpha werd deze zomer aangekondigd als een nieuwe belangrijke smartphone van de Koreaanse fabrikant. Naast de Galaxy S- en Note-lijn lijkt er nu ook een Alpha-lijn te komen, die zich hoofdzakelijk richt op zijn ontwerp. De Galaxy Alpha is het eerste toestel in die lijn, maar zal zeker niet de enige zijn. Geruchten over een Galaxy A5 zijn inmiddels al opgedoken en naast dat toestel moeten er de komende tijd nog meer designsmartphones van Samsung komen.

Maar het begint dus met de Galaxy Alpha. De smartphone is een soort premium-broertje van de Galaxy S5, met op sommige vlakken wat mindere specificaties maar wel een strakker, lichter en dunner design. Met een metalen rand. Dat is vrij uniek voor Samsung, want de laatste keer dat de fabrikant iets met metaal deed in zijn smartphones is alweer flink wat jaren geleden. Dat leverde de afgelopen tijd nogal wat kritiek op en daar is Samsung dus uiteindelijk voor gezwicht.

Interessant is de positionering van het toestel. De specificaties zijn dus wat minder dan de gemiddelde high-endtelefoon, maar de smartphone heeft wel een adviesprijs van €550. Samsung lijkt zich direct op de iPhone 6 te richten, die ook een 4,7-inch scherm heeft en qua specificaties niet de beste is. Het is alleen de vraag of Samsung met Android hetzelfde trucje kan uithalen als Apple al jaren met iOS doet: met een naadloze integratie van hardware en software goede specs grotendeels overbodig maken.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters