Telewiki: Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 staat op het punt om aangekondigd te worden en belooft een van de belangrijkste toestellen voor Samsung van de komende tijd te gaan worden. Tijd voor een Telewiki.

Inmiddels alweer drie jaar geleden begon de Galaxy Note-lijn van Samsung als experiment, wat erg goed bleek uit te pakken voor de fabrikant. De lijn is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste lineups van Samsung en de lancering van een nieuwe toevoeging voor de Note-lijn is dan ook altijd groot nieuws. Op 3 september zal Samsung zijn vierde Note-vlaggenschip op de markt brengen en er is al het nodige over de smartphone bekend. In deze Telewiki zullen we de lancering voorbespreken en kijken wat je kunt verwachten van de Samsung Galaxy Note 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  De grootste winst van een 64bits architectuur is de toekomstige groei naar sneller en groter geheugen. De SoC kan met 64bits te gelijk rekenen en opdrachten uitvoeren. In de praktijk levert dit vaak direct 10% snelheidswinst op zonder optimalisatie. Wordt specifieke software geoptimaliseerd dan kan dit nog flink oplopen.

  Combineer je 64bits SoC's met ART dan krijg je nogmaals in theorie een boost in performance. Apps worden nu compleet in native-machinecode uitgevoerd zodat er geen compilatie tijdens de uitvoer van een programma meer nodig is zoals dat bij JIT gebeurt in Dalvik.

  In de praktijk blijkt ART nog niet de snelheidswinst op te leveren die in ieder geval ik hoopte. Dit is deels te wijten aan de verregaande optimalisatie slag die Google nog moet uitvoeren en deels aan de apps zelf die nog niet geen gebruik maken van de 64bits architectuur. Dalvik is helemaal uit ontwikkelt en presteert voor een JIT omgeving optimaal.

  Benchmarks werken meestal al met de NDK (Native Development Kit ) van Android, hierin zie je dan ook nagenoeg geen verbeteringen. De grote verbeteringen zullen te merken zijn bij de algehele respons snelheid van Android. Animaties die vloeiender lopen, en het uitblijven van framedrops.

  Al met al kan ik niet wachten om de volgende generatie smartphones met state of the ART hardware en Android L eens te proberen. Ik verwacht dat Samsung op nieuw de benchmark wordt met deze Note 4 waar de concurrentie zich op stuk bijt.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters