Telewiki: Samsung Galaxy Note 5 niet naar Nederland

Samsung kondigde afgelopen week de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ aan, zijn nieuwe top-phablets. Tijdens die aankondiging vertelde Samsung ook meteen dat de Note 5 niet naar Nederland komt, en daar hebben we het in deze Telewiki over.

De Galaxy Note-lijn startte vier jaar geleden en werd toen onverwachts een succes. Vooral het grote scherm viel goed in de smaak bij de consument en dat zorgde er zelfs voor dat de Galaxy Note een heel nieuw segment tot leven wekte: het phabletsegment. Nu, bij de aankondiging van de vijfde Note, is het duidelijk geworden dat Samsung in ieder geval voorlopig de lijn niet meer zal voeren in Europa. Dat zou er alles mee te maken hebben dat het pennetje, wat naast het grote scherm de onderscheidende feature van de Note is, niet gebruikt wordt op ons continent. En dus heeft het weinig zin om de Note 5 hier te verkopen meent Samsung. In plaats daarvan krijgen we de Galaxy S6 Edge+, een edge-variant van de Note 5 zonder pennetje. In deze Telewiki bespreken we vooral de Note 5, maar komt ook de nieuwe Nederlandse top-phablet van Samsung even aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Dat kan sowieso lijkt me. Het zou kunnen dat ze het los willen koppelen, maar dat lijkt me sterk omdat de twee toestellen in de rest van de wereld wel naast elkaar bestaan. Waarom Samsung dat dan in Europa niet zou willen is me een raadsel. Wat ik me wel kan voorstellen is dat Samsung besluit de Note 5 alsnog te gaan voeren als een grote provider of retailketen interesse toont.

  1. Shihan Richard Pet Riessieman -

    Maar Samsung zei zelf dat ze de Note 5 vooralsnog niet naar Europa komt, is het niet zo dat ze eerst de S6 Edge+ willen promoten en pas een paar maanden later de Samsung Note 5 uitkomt???

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters