Telewiki: Samsung Galaxy Note 7

Op 2 augustus is het eindelijk zover: Samsung gaat zijn nieuwe Note-smartphone aankondigen: de Samsung Galaxy Note 7. Hoewel de smartphone dus nog niet is aangekondigd, gaan we het er toch al over hebben in deze telewiki.

Save the date

Eerder deze week is een uitnodiging voor het Note launch-event van Samsung dat op 2 august zal gehouden worden uitgelekt. De reden dat we er zo zeker van zijn dat Samsung op die dag een nieuwe Note-smartphone zal aankondigen komt doordat er een S-pen op de uitnodiging staat. Naast de pen staat ook nog een 7. En laat het nu toeval zijn dat de Note-smartphones van Samsung de enige toestellen zijn die het bedrijf voorziet van een S-pen.

Note 7, niet 6

Vorig jaar bracht Samsung de Galaxy Note 5 op de markt. Ten minste, dit deed het bedrijf, maar niet in Europa. Hoe dan ook, een logische opvolger voor de Samsung Galaxy Note 5 zou de Samsung Galaxy Note 6 zijn. Maar om de naamgeving van de Note-lijn in lijn te houden met zijn Galaxy S-toestellen heeft Samsung ervoor gekozen de Note 6 over te slaan en onmiddelijk naar de Note 7 te gaan. Ergens klinkt het wel logisch.

Krachtig

Net zoals voorgaande Note-toestellen, zal Samsung zijn Note 7 hoogstwaarschijnlijk voorzien van heel erg goede specificaties. Volgens geruchten zit er in het toestel een Qualcomm Snapdragon 821- of 823-processor gekoppeld aan 6GB werkgeheugen. Ook zou de smartphone achteraan voorzien zijn van twee 12-megapixel camera’s. Verder zou het toestel voorzien zijn van een irisscanner. Deze zou gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen. Net zoals bij de Microsoft Lumia 950 XL.

Nederlandse release

Goed nieuws voor de mensen die al geintereseerd zijn in de nog niet aangekondigde Samsung Galaxy Note 7. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Note 5, zal de Galaxy Note 7 wel een Nederlandse release kennen. Hoeveel het toestel zal kosten en vanaf wanneer hij verkrijgbaar zal zijn is vooralsnog onduidelijk. Maar we kunnen je al wel zeggen, kijkende naar voorgaande Note-smartphones, dat het toestel niet goedkoop zal worden.

Dit alles en nog veel meer over de Samsung Galaxy Note 7 vertellen we Vincent en Bouke je in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters