Telewiki: Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

In deze Telewiki kijken we naar de nieuw aangekondigde paradepaardjes van Samsung: de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Naast onze hands-on zullen we in deze Telewiki wat dieper op de toestellen in gaan.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge van Samsung zijn twee van de interessantste smartphones van het moment en ongetwijfeld ook van heel 2015. Vooral met de Edge-versie zet Samsung een grote stap vooruit tegenover de Galaxy S5, die vooral qua ontwerp en interface duidelijk minder was. De Galaxy S6 zet met zijn QHD-amoledscherm, zijn optisch gestabiliseerde 16-megapixelcamera en zijn razendsnelle 64bit-processor een nieuwe standaard voor het komende jaar. Toch is het niet allemaal positief tegenover zijn voorganger. De telefoons zijn niet meer waterdicht, de batterij kan er niet meer uit en het geheugen is niet meer uitbreidbaar. Dat laatste betekent dat je flink moet gaan betalen voor extra geheugen: de basisversie heeft 32GB opslagruimte en een geheugenverdubbeling kost je honderd euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. PiejeyE -

  Momenteel bezit ik een samsung galaxy s4 (heb eerder de s2 en s3 gehad). Het verschil tussen de s4 en de s5 was voor mij enkel de aard van een betere batterij, camera en waterdicht dat ik die heb over geslaan. Of ik een s6 of s6 edge zou kopen? Ik zal toch nog een tijdje met de s4 doen, die doet alles nog altijd nauwkeurig en na 1 dag houd ik nog altijd een procent of 25/30 over dus dat is ook nog ideaal. Momenteel heb ik het geld niet er voor over om mij weer een toestel aan te schaffen, maar misschien binnen een half jaar wel, en dan zal ik hopelijk kunnen gaan voor de s6 edge. Ben verkocht aan de groene kleur en de speciale randen. Is iets helemaal anders dan alle andere telefoons die zo op elkaar lijken.
  Geef mij dus maar een s6 edge! 😀

 2. iRobot -

  ppppf, zo jammer dit. Daniel wil eigenlijk alleen maar kwijt dat Samsung gezegd heeft dat ze de vervangbare accu instant zullen houden. En nu ze dat niet doen omdat ze onderdruk een premium design hebben toegepast, rolt hij er overheen alsof het een doodzonde is. Iets wat Apple eigenlijk al vanaf de eerste iPhone doet. En ja Daniel volgens mij is dat jouw merk of niet?
  Shame on you Daniel.

  1. Jerry L. -

   Ik snap wat je zegt, maar Danijel heeft wel een puntje.

   Batterijen gaan over het algemeen ongeveer 2 jaar mee. Het toestel is zo modern dat je daar in theorie nog veel langer mee zou kunnen doen. Het voordeel van een verwisselbare batterij is dat je die dan vervangt voor een nieuwe, en je kan er weer twee jaar tegenaan. Vooral omdat die optie nu weggelaten wordt, vind ik het een gemis van Samsung (en andere fabrikanten).

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters