Telewiki: Smartphonecamera’s

In deze Telewiki vertellen Daan en Boris je wat meer over de trend die smartphonecamera’s aan het doormaken zijn. De megapixel race lijkt ten einde, maar waar leggen fabrikanten nu hun focus? 😉

Met het verschijnen van de Samsung Galaxy S7 lijkt de trend van het telkens maar verhogen van het aantal megapixels in smartphone camera’s voorbij. De Galaxy S7 heeft minder megapixels dan zijn voorganger, maar de foto’s die met het toestel worden gemaakt zijn toch een stuk mooier. De reden? Ultrapixels!

Introductie van de Ultrapixel

HTC kreeg met het uitbrengen van de HTC One M7 (die bij verschijnen gewoon de HTC One heette), veel lof over het toestel. In 2013 was dit hét toestel om te hebben als je de bouwkwaliteit en het design van Apple producten kon waarderen maar hun besturingssysteem niet. Het design was prachtig en het toestel was razendsnel. De boomsound boxen die aan de voorkant van het toestel zaten gaven een geweldig geluid. Het enige waarin het toestel ondermaats presteerde was de camera. In tegenstelling tot de concurrentie had HTC ervoor gekozen om in plaats van de13 MP die toen de standaard was een 4 MP camera te plaatsen. Het verschil zat hem in het soort pixels. HTC koos ervoor om ‘ultrapixels’ te gebruiken, die in theorie gedetailleerdere foto’s zouden opleveren. Helaas bleek dit niet helemaal naar behoren te werken, waardoor er met name in een wat donkerdere omgeving een paarse gloed over je foto’s kwam te liggen.

Ultrapixels V2

Nu drie jaar later is het niet HTC, maar Samsung die van de ultrapixel camera een succes wil maken. Het lukt de Zuid-Koreaanse fabrikant alleen wél. Zoals je in onze review van de Samsung Galaxy S7 kan lezen zijn we zeer te spreken over de fotokwaliteit van dit model. Maar HTC lijkt met de HTC 10 een schot in de roos te hebben gedaan. De samenwerking met Leica heeft ervoor gezorgd dat de camera van dat toestel de beste in zijn soort lijkt te zijn. Of het kan tippen aan de Nokia Lumia 1020 met een 41 megapixel camera is nog de vraag, maar dat was ook meer een camera waar je mee kon bellen natuurlijk.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters