Telewiki: Super Mario Run

Super Mario Run is afgelopen week uitgekomen en lijkt dé nieuwe hype op het gebied van mobiel gamen te worden. In deze Telewiki nemen Mark en Imre het spel met je door en discussiëren ze erover of de game potentie heeft om de opvolger van Pokémon Go te worden.

Super Mario Run

Super Mario Run is een nieuwe game van Nintendo waarbij je op een eenvoudige manier Mario door zijn wereld moet leiden. Het grote verschil met de consoleversies van Mario is dat je in deze mobiele variant alleen hoeft te tikken. Door een keer op het scherm te tikken laat je Mario springen; langer ingedrukt houden betekent dat Mario hoger en langer springt. Door dat te doen kun je Mario munten laten verzamelen, vijanden laten uitschakelen en zo uiteindelijk de verschillende levels laten halen. Dat maakt de game simpel, leuk en verslavend.

iOS als eerste

Nintendo heeft besloten om Super Mario Run exclusief op iOS te lanceren. De game is speelbaar op iPhones met iOS 8 en hoger. Android zal later volgen, waarschijnlijk pas na de jaarwisseling. Gebruikers van het populaire mobiele besturingssysteem van Google moeten dus helaas wat langer wachten. De kans dat Windows Phone-gebruikers ooit aan de slag kunnen met Super Mario Run is trouwens klein; Nintendo heeft daar nog niets over bekend gemaakt en de app-ondersteuning voor Microsoft’s besturingssysteem is over het algemeen vrij matig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters