Telewiki: Super Mario Run

Super Mario Run is afgelopen week uitgekomen en lijkt dé nieuwe hype op het gebied van mobiel gamen te worden. In deze Telewiki nemen Mark en Imre het spel met je door en discussiëren ze erover of de game potentie heeft om de opvolger van Pokémon Go te worden.

Super Mario Run

Super Mario Run is een nieuwe game van Nintendo waarbij je op een eenvoudige manier Mario door zijn wereld moet leiden. Het grote verschil met de consoleversies van Mario is dat je in deze mobiele variant alleen hoeft te tikken. Door een keer op het scherm te tikken laat je Mario springen; langer ingedrukt houden betekent dat Mario hoger en langer springt. Door dat te doen kun je Mario munten laten verzamelen, vijanden laten uitschakelen en zo uiteindelijk de verschillende levels laten halen. Dat maakt de game simpel, leuk en verslavend.

iOS als eerste

Nintendo heeft besloten om Super Mario Run exclusief op iOS te lanceren. De game is speelbaar op iPhones met iOS 8 en hoger. Android zal later volgen, waarschijnlijk pas na de jaarwisseling. Gebruikers van het populaire mobiele besturingssysteem van Google moeten dus helaas wat langer wachten. De kans dat Windows Phone-gebruikers ooit aan de slag kunnen met Super Mario Run is trouwens klein; Nintendo heeft daar nog niets over bekend gemaakt en de app-ondersteuning voor Microsoft’s besturingssysteem is over het algemeen vrij matig.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters