Telewiki: De veranderende smartphonemarkt

Net als elke zondag hebben wij ook vandaag weer een Telewiki voor jou voorbereid! Deze keer gaan Mark en Imre jullie alles vertellen over de marktaandelen in de smartphonemarkt en de verandering daarvan de afgelopen tijd. De video kun je onderaan dit bericht vinden!

Marktaandelen

Hoeveel mensen hebben een iPhone? Zijn er veel mensen die nog een Samsung-toestel willen na het debacle van de Galaxy Note 7? Voor dit soort vragen heeft Gartner een onderzoek gedaan. Even voor wat achtergrondinformatie, Gartner is het grootste onderzoeksbedrijf van technologie ter wereld. Dit bedrijf zegt te weten hoeveel mensen welk toestel hebben.

Al tijden is het zo dat bedrijven als Apple en Samsung de leiding hebben in de smartphonemarkt. Hoewel dit naar verwachting nog steeds zo is in de Europese markt, is het globaal gezien wel het een en ander veranderd afgelopen jaren. Mensen hebben niet vaak meer een toestel van €700,- of meer nodig. Vaak kunnnen zij al de dagelijkse bezigheden uitvoeren op een toestel van €200,-. Omdat steeds meer, vooral Chinese bedrijven, meer telefoon biedt voor minder prijs, gaat dan ook het aantal verkochte toestellen van deze bedrijven omhoog. Een goed voorbeeld hiervan is bedrijf BBK.

marktaandeel smartphonefabrikanten verandering

BBK

BBK, of BBK Electronics, is een bedrijf wat waarschijnlijk niet veel mensen aan de naam zullen herkennen. Kijk je naar de dochterbedrijven van BBK, dan zal het wat bekender zijn. BBK Electronics is namelijk eigenaar van bedrijven als OPPO, Vivo en deels van OnePlus. Technisch gezien behoort OnePlus bij OPPO en sinds OPPO bij BBK hoort, kun je concluderen dat OnePlus ook behoort onder BBK. Toch werken de drie bedrijven apart van elkaar en hebben ze allemaal hun eigen voor- en nadelen. OnePlus is het merk dat het meest in Europa te vinden is, als de toestellen natuurlijk niet ‘Out of stock’ zijn. OPPO en Vivo zijn wat minder voor de hand liggend, maar hebben nog steeds een groot marktaandeel in verschillende landen.

Kijk de Telewiki hieronder voor de meningen van Mark en Imre over deze verandering in de smartphonewereld!

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters