Telewiki: De veranderende smartphonemarkt

Net als elke zondag hebben wij ook vandaag weer een Telewiki voor jou voorbereid! Deze keer gaan Mark en Imre jullie alles vertellen over de marktaandelen in de smartphonemarkt en de verandering daarvan de afgelopen tijd. De video kun je onderaan dit bericht vinden!

Marktaandelen

Hoeveel mensen hebben een iPhone? Zijn er veel mensen die nog een Samsung-toestel willen na het debacle van de Galaxy Note 7? Voor dit soort vragen heeft Gartner een onderzoek gedaan. Even voor wat achtergrondinformatie, Gartner is het grootste onderzoeksbedrijf van technologie ter wereld. Dit bedrijf zegt te weten hoeveel mensen welk toestel hebben.

Al tijden is het zo dat bedrijven als Apple en Samsung de leiding hebben in de smartphonemarkt. Hoewel dit naar verwachting nog steeds zo is in de Europese markt, is het globaal gezien wel het een en ander veranderd afgelopen jaren. Mensen hebben niet vaak meer een toestel van €700,- of meer nodig. Vaak kunnnen zij al de dagelijkse bezigheden uitvoeren op een toestel van €200,-. Omdat steeds meer, vooral Chinese bedrijven, meer telefoon biedt voor minder prijs, gaat dan ook het aantal verkochte toestellen van deze bedrijven omhoog. Een goed voorbeeld hiervan is bedrijf BBK.

marktaandeel smartphonefabrikanten verandering

BBK

BBK, of BBK Electronics, is een bedrijf wat waarschijnlijk niet veel mensen aan de naam zullen herkennen. Kijk je naar de dochterbedrijven van BBK, dan zal het wat bekender zijn. BBK Electronics is namelijk eigenaar van bedrijven als OPPO, Vivo en deels van OnePlus. Technisch gezien behoort OnePlus bij OPPO en sinds OPPO bij BBK hoort, kun je concluderen dat OnePlus ook behoort onder BBK. Toch werken de drie bedrijven apart van elkaar en hebben ze allemaal hun eigen voor- en nadelen. OnePlus is het merk dat het meest in Europa te vinden is, als de toestellen natuurlijk niet ‘Out of stock’ zijn. OPPO en Vivo zijn wat minder voor de hand liggend, maar hebben nog steeds een groot marktaandeel in verschillende landen.

Kijk de Telewiki hieronder voor de meningen van Mark en Imre over deze verandering in de smartphonewereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Laurent Mateman -

    eindelijk … heb al een tijdje verschillende chinese telefoons gebruikt en wat opvalt is dat de kwaliteit,snelheid en degelijkheid zeer goed zijn.
    heb dus geen hele dure samsung of apple nodig om zoals jullie al zeiden alle dagelijkse dingen te doen nodig.

    zou leuk zijn als er meer chinese toestellen worden getest door jullie.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters