Telewiki: WileyFox

WileyFox is een nog redelijk onbekend speler op de Nederlandse markt. Omdat ze eerder deze week een reeks aan nieuwe toestellen hebben aangekondigd, vonden we het een goed idee een Telewiki over het bedrijf en zijn toestellen te maken.

WileyFox

WileyFox is een Brits bedrijf dat zich, momenteel, voornamelijk richt op het maken van goedkope toestellen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Eveneens is het een zustermerk van Kazam. En we leggen de nadruk op zuster, want hoewel beide bedrijven eenzelfde eigenaar hebben, hebben ze toch een verschillend hoofdkwartier. Je kunt het dus niet vergelijken met een Honor, wat een dochterbedrijf is van Huawei. Nog geen jaar geleden bracht het bedrijf zijn twee eerste toestellen op de markt. De Swift en de Storm. Zoals de gedachtegang van het bedrijf luidt, zijn dit twee toestellen die relatief veel te bieden hebben voor weinig geld.

Spark

Eerder deze week heeft WileyFox met zijn Spark lijn een vervolg gebreid aan zijn verhaal van goedkope en interessante toestellen. Deze lijn telt drie toestellen, gaande van goedkoop naar iets minder goedkoop. Helemaal onderaan de ladder staat de Spark. Omdat dit toestel voorzien is van slechts 1GB ram en 8GB intern (uitbreidbaar) geheugen, heeft WileyFox Nederland besloten de smartphone niet op de markt te brengen in de Benelux.

De iets krachtigere Spark + zal op zijn beurt wel verkrijgbaar zijn in de Benelux. Net zoals de Spark is de Spark + voorzien van een mooi, plastic ontwerp. Maar dan wel met dubbel zoveel ram en intern geheugen. Een laatste toestel in rij is de ‘high-end’ variant van de Spark toestellen: de Spark X. Wat dit toestel meer heeft dan de Spark (+) is dat hij een groter scherm, grotere accu heeft en een iets andere processor heeft. Qua ontwerp is het toestel, op zijn grootte na, identiek aan zijn kleinere broertjes.

Cyaongenmod

Wat alle toestellen die WileyFox buiten hun prijs-kwaliteit verhouding gemeen hebben, is dat ze op CyanogenOS draaien. Je kunt deze software het makkelijkste voorstellen als een lichtjes aangepaste versie van Android die vooral meer functionaliteit biedt.

Nog meer

Nog meer over dit jonge, Britste bedrijf kom je te weten in onderstaande Telewiki.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters