Telewiki: Windows 10

In deze Telewiki bespreken we Windows 10, het nieuwe besturingssysteem voor Microsoft dat voor zowel mobiel als PC gemaakt is. Uiteraard zullen we ons in de video op de mobiele versie richten.

Windows 10 zal rond de zomer Windows Phone 8.1 opvolgen als mobiele besturingssysteem van Microsoft. Belangrijkste wijziging is dat Microsoft nu in de basis één OS hanteert voor smartphones, tablets, laptops en desktops. Dat betekent bijvoorbeeld dat je applicaties kunt meenemen van je telefoon naar je PC en vice versa. Los daarvan lijkt er eigenlijk nog niet zo heel veel nieuw in het besturingssysteem. Dat kan echter nog komen: Microsoft heeft laten weten dat er voor de release nog nieuwe functies van Windows 10 bekend gemaakt zullen worden en ook toegevoegd zullen worden. Wat er nog in de pijplijn zit is natuurlijk giswerk, maar het klinkt in ieder geval goed. Windows 10 zal vanaf de zomer beschikbaar worden, maar voor telefoons waarschijnlijk iets later. Tegen die tijd zal Microsoft ook nieuwe high-endtelefoons bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jorrit1980 -

    Zelf heb ik een surface pro 3 in bezit en doe hier echt bijna alles mee (qua digitaal leven). Ik wacht met smart op de release van windows 10 en gebruik hem nu via een virtuele machine op mijn surface en ben enthousiast!.
    Ik hoop dat er nog een phablet zoals opvolger nokia 1520 met pennetje uitkomt ( of samsung note 4 met windows 10 OS). De pen is voor mij een uitkomst samen met de combinatie van One note. Alles wordt gesynced en dus zeer handig voor op werk en voor school.

    Dus laat windows 10 maar komen!!

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

LG G6 Google Assistant Now

‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters