Telewiki WWDC 2016

WWDC staat voor Worldwide Developer Conference en is gericht op ontwikkelaars die software maken voor Apple-producten zoals de iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Aanstaande maandag is het zover om 19:00 uur Nederlandse tijd gaat het evenement van start. In deze Telewiki vertellen we alles dat je kunt verwachten.

iOS staat centraal op WWDCWWDC

De grootste verandering binnen iOS 10 zal plaats vinden bij Siri. De spraakassistent is sinds enige tijd al volledig geïntegreerd in iOS zelf, maar de assistent kan zich nog niet meten met concurrenten als Google Now en Microsofts Cortana. Volgens bronnen gaat Apple eindelijk een Software Development Kit (SDK) uitbrengen voor Siri. Hiermee kunnen ontwikkelaars eindelijk aan de slag met de digitale spraakassistent. Dat gaat nieuwe mogelijkheden bieden, waar wij natuurlijk erg naar uitkijken.

Ook OS X en Watch OS krijgen een update

Behalve iOS zullen ook Watch OS en OS X getoond worden op de WWDC. Met  derde versie van Watch OS krijgen we geen drastische veranderingen te zien. Wel krijgen we meer snelheid en meer mogelijkheden te zien.

App Store

Ook de App Store wordt op de schop genomen. Het is de verwachting dat er advertenties te zien zullen zijn tussen de zoekresultaten. Een keuze die niet bij iedereen goed zal vallen. De procedure op apps te keuren zal ook versoepeld worden door Apple. Hopelijk zal dat niet resulteren en een kakefonie aan applicaties, zoals we die bij de Google Play Store gewoon zijn geworden.

Datum en tijd

WWDC 2016 begint maandag aanstaande om 19:00 u. All About Phones houdt al het nieuws bij, dus check vooral onze site en Facebook pagina voor het laatste WWDC-nieuws.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters