Dit zijn de vijf beste smartphones onder €200 – video

Wat is de beste smartphone voor €200? Die vraag krijgen we bij All About Phones regelmatig. Om daarop een antwoord te geven, hebben we een top 5 van de beste smartphones onder €200 gemaakt. Enjoy!

Low-end revolutie

Sinds de komst van de Nokia Lumia 520 in 2013 en de Motorola Moto G later dat jaar kun je met gerust hart een low-endsmartphone kopen. Natuurlijk doen de toestellen nog onder voor apparaten die drie keer zoveel kosten, maar voor het dagelijks gebruik presteren ze voor de meeste mensen prima. De beste smartphones onder €200 worden tegenwoordig zelfs steeds beter, en dat betekent dat je in deze top 5 stuk voor stuk uitstekende budgetsmartphones kan vinden. Dat is al lang niet alleen meer voor de pionierende merken weggelegd. De ‘koning van de budgetsmartphones’ is op het moment trouwens wel een Motorola. Het is zelfs een directe nazaat van de originele Moto G. Maar dat is zeker niet het enige interessante toestel. In deze video nemen we de vijf beste opties met je door.

Specificaties

De specificaties die anno 2017 bij een goede budgetsmartphone passen zijn ongeveer als volgt: een scherm met een HD- of liefst full HD-resolutie, een octacoreprocessor en een 13-megapixelcamera. Bovendien moet het werkgeheugen minimaal 2GB zijn en is 8GB opslagruimte met uitbreidingsmogelijkheden het absolute minimum. Eigenlijk is 16GB beter en inmiddels de norm. De minimale Androidversie is 6.0 Lollipop en voor Windows Phone geldt dat je versie 10 moet hebben. Aan de hand van die vereisten kom je zelf al een heel eind als je een goedkope smartphone wilt uitzoeken, maar op het je nog makkelijker te maken benoemen we in deze video de vijf besten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Fred -

  Dominick: Ik vind dat het toestel van General-Mobile toch echt in deze lijst had moeten staan. Toestel heeft redelijk goede specs, maar wat belangrijker is, dit is een android one toestel met altijd de laatste updates van Google.

  1. Dominick Viëtor -

   Beide inderdaad geen verkeerde toestellen, alleen niet krachtig genoeg om in dit lijstje terug te komen wat ons betreft. Da’s trouwens ook niet zo raar, want ze zitten qua prijs allebei ruim onder de €200.

  1. Martin -

   Met je eens. Voor 160 euro een Premium uitziende telefoon met bijna vlaggenschip specificaties. Alleen het ontbreken van een app drawer vind ik wel een dingetje.

 2. Peter -

  Hallo, dank je wel voor het overzicht. Ik twijfel tussen Sony m4 aqua dual sim of de fever. Is de fever ech zo goed? Die glow in de dark functie is eerder een negatief punt. Mijn zorg zit met name in de processor, is die wel ok? Of is de m4 beter? En scherm en camera?
  Dank je wel alvast. Gaan jullie de fever reviewen?

  1. Dominick Viëtor -

   Ja, processor van de Fever is okay 🙂 Onze review komt deze of volgende week, maar over het algemeen is er erg weinig op het toestel aan te merken en vinden we hem beter dan de M4 Aqua. Hij staat niet voor niets op de eerste plaats natuurlijk 😉

   1. Peter -

    Ha Dominick, dank voor je reactie. De fever klinkt bijna te mooi om waar te zijn eigenlijk. geen addertjes?

    misschien beetje rare vergelijking, maar hoe verhoud de fever zich met een oud vlaggenschip zoals de LG g3? die is met abonnement voor eenzelfde prijs te verkrijgen. alvast bedankt.

   2. Dominick Viëtor -

    Voor zover ik dat nu kan zeggen niet. Hooguit de levensduur op lange termijn. Maarja, dat blijft koffiedikkijken tot de eerste units een aantal jaar meedraaien en tegen die tijd is de telefoon sowieso niet meer aantrekkelijk. Dus daar valt bij dit toestel weinig over te zeggen (net zo min als bij andere toestellen)

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters