Top 5: de beste smartphones onder €150

Hoe goedkoop kan een smartphone worden? In theorie erg goedkoop; voor een paar tientjes heb je er soms al een. Maar in de praktijk moet je wel zo’n €120 neertellen voor een beetje een knap exemplaar. Welke je dan moet hebben, dat zie je in deze video.

Beste smartphones onder €150

Vraag krijg ik de vraag wat de beste smartphones onder €100 zijn. Die vraag heb ik weleens beantwoord, maar eigenlijk doe ik dat liever niet. Zeker na het wegvallen van Windows Phone is er simpelweg niet heel veel soeps onder de €100. Misschien dat Android Go daar de komende tijd verandering in brengt, maar voorlopig zou ik je aanraden om een beetje door te sparen.

Vandaar dat ik in deze video de beste smartphones onder €150 bespreek. Een prijsklasse waarin je zeker geen echte pareltjes tegenkomt, maar wel een heel aantal toestellen die meer dan acceptabel zijn. Tijd voor een top vijf. Mocht je trouwens wat meer te besteden hebben, dan is deze video een aanrader.

Nokia

De herintroductie van Nokia op de smartphonemarkt heeft een aantal goede goedkope smartphones opgeleverd. Met twee inzendingen is Nokia dan ook de grootste fabrikant in deze lijst. Het geheim? Smartphones met aardige specificaties maar vooral schone Androidsoftware. Dat laatste zorgt ervoor dat ze ondanks de niet al te snelle hardware goed werken.

Een heel andere aanpak is die van Xiaomi en veel andere Chinese fabrikanten, maar ook die werkt goed. Die stoppen juist zo sterk mogelijke hardware in een voordelig toestel. De software is niet zozeer zwaar, maar wel stevig aangepast tegenover de standaard van Android. Daar houden ze nou eenmaal van daar in het Verre Oosten.

Enfin. Zoveel mensen zoveel wensen. Waar je voorkeur naar uitgaat is natuurlijk persoonlijk, maar in deze video zit voor ieder wat wils. Veel kijkplezier.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters