Top 5 video: beste betaalbare phablets

In deze video gaan we het hebben over grote smartphones, maar dan wel met een ‘kleine’ prijs. Kortom, we bespreken de vijf beste betaalbare phablets van dit moment. Veel kijkplezier!

Betaalbare phablets

Zowel betaalbaar als phablet zijn misschien begrippen die een korte uitleg verdienen. Wanneer een smartphone betaalbaar is valt natuurlijk over te twisten; maar voor het gemak hebben we daarin voor deze video een harde grens getrokken. Een grens van €300, om precies te zijn. Voor dat geld kun je een erg goede smartphone kopen en hoef je deze jaarwisseling niet op een houtje te bijten. Bovendien kijken we in deze video naar de prijs-kwaliteitverhouding van een apparaat en niet alleen naar hoe goed hij is. Dat betekent dat een wat minder geavanceerde smartphone van €200 toch boven een concurrent die meer kan en €300 kost kan uitkomen in de lijst.

Het begrip phablet is over het algemeen iets beter gedefinieerd. Phablet komt van de kruising van het woord ‘phone’ en ‘tablet’ en een phablet is dan ook een smartphone met een groot scherm. De grens van het schermformaat ligt over het algemeen op 5,5 inch, en die grens zullen we ook voor deze video aanhouden. Om in aanmerking te komen moet een telefoon dus een scherm van 5,5 inch of groter hebben.

Beste toestellen

Lenovo en zustermerk Motorola scoren goed in deze lijst. Maar liefst drie van de vijf beste betaalbare phablets komen van het Chinese bedrijf. De toestellen van Motorola scoren goed met hun vrij schone Androidbuild, terwijl Lenovo in de vorm van de P2 goede zaken doet met zijn grote batterij en super amoledscherm. Andere merken die in de prijzen vallen zijn Honor en General Mobile.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters