Top 5: beste compacte smartphones

In een wereld waar smartphones alsmaar groter worden, is het moeilijk om een degelijke compacte smartphone te vinden. Toch groeien de handen van gebruikers niet mee en zijn er nog steeds veel mensen die een compact toestel waarderen. Vandaar dat wij van WANT op zoek zijn gegaan naar de 5 beste compacte smartphones van het moment.

Grotere toestellen

De afgelopen jaren zijn smartphones alsmaar groter en groter geworden. Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone. De iPhone 4 had een 3,5-inch scherm, de iPhone 5 had op zijn beurt een 4-inch scherm. En de iPhone 6 werd aangekondigd met een 4,7-inch groot scherm en voor de mensen die dit nog niet groot genoeg vonden, kwam er de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch groot scherm. Inmiddels zijn we bij de iPhone 8, nog steeds in een 4,7- en 5,5-inch versie. Groei zit er dus niet meer in, maar erg compact is de gemiddelde smartphone niet meer.

Voor mensen die van grote smartphones houden is dit geen probleem. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. En liefhebbers van compacte smartphones hebben het probleem dat er steeds minder toestellen in die categorie vallen. Zeker op Androidgebied zijn high-endsmartphones met een scherm kleiner dan 5 inch moeilijk te vinden.

Beste compacte smartphones

Dus zijn we op zoek gegaan naar de beste compacte smartphones. Over wat een compacte smartphone is valt natuurlijk te twisten; wij zijn uitgegaan van een maximaal schermformaat van 4,7 inch. De kleine variant van de iPhone 8 valt dus nog net binnen die grens. De Apple iPhone 8 is ook meteen de beste compacte smartphone van dit moment, met echte high-end specificaties en prestaties.

Natuurlijk hebben we nog vier interessante modellen geselecteerd. We kunnen alvast verklappen dat die van Samsung, Sony en Apple zijn; meteen de enige drie fabrikanten die nog een beetje actief zijn in dit segment. Welke het precies zijn kun je in deze video zien. Laat ook zeker even weten of jij liever een grote of een kleine smartphone hebt en waarom. We zijn benieuwd!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters