Top 5: compacte smartphones

In een wereld waar smartphones alsmaar groter worden, en de handen van mensen niet mee groeien, is het moeilijk om een degelijke compacte smartphone te vinden. Vandaar dat wij bij All About Phones op zoek zijn gegaan naar de 5 beste compacte smartphones die je momenteel kunt kopen.

Grote smartphones

De voorbije jaren zijn smartphones alsmaar groter en groter geworden. Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone. De iPhone 4 had een 3,5-inch scherm, de iPhone 5 had op zijn beurt een 4-inch scherm. En de iPhone 6 werd aangekondigd met een 4,7-inch groot scherm en voor de mensen die dit nog niet groot genoeg vonden, kwam er de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch groot scherm. Voor mensen die van grote smartphones houden, zoals ik, is dit geen probleem. Maar voor mensen met kleineren handen, of die gewoon niet van grote smartphones houden, is het dit wel. Zeker omdat met de komst van grotere smartphones, alsmaar mindere compacte smartphones op de markt komen.

Sony Xperia Z5 Compact

Niet alleen worden er minder compacte smartphones op de markt gebracht. Een groot deel van de compacte toestellen die dan toch op de markt komen, zijn niet heel interessant. Maar de Sony Xperia Z5 Compact is niet een van hun. Het toestel is voorzien van een mooi ontwerp dat bovendien waterdicht is. Het scherm van de smartphone is 4,6-inch groot, en het toestel heeft een compacte vormfactor meegekregen waardoor hij zelfs voor mensen met kleinere handen lekker handzaam is. Intern is de smartphone voorzien van een Snapdragon 810-octacoreprocessor met 2GB werkgeheugen. Hierdoor presteert het toestel helemaal naar behoren, en zelfs met zwaardere taken krijgt de smartphone het niet te moeilijk.

Nog meer

Welke vier andere interessante en compacte smartphones we verder nog hebben gevonden, kom je te weten in onderstaande video. Laat ook zeker even weten of jij liever een grote, of een kleine smartphone hebt en waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    De iPhone 5SE is het mooist en kwalitatief het best vermoed ik. Die laatste compacte Sony lijkt mij echter ook zeker een prettig toestel. Waterdicht zeker een voordeel. Mijn vorige Sony was echter ‘op’ na goed twee jaar gebruik. Een iPhone is het daarmee nog net niet.
    Het liefst zie ik mijn iPhone 6 met dunnere bezels… Afwachten wat de ‘7’ wordt. Voor het geld mag je wel verwachten dat dat nu gaat gebeuren. Waterdicht blijft ook een wens. Dus voor Apple zeker ook verbeteringen mogelijk. Als blijven de 5S en 5SE toppers qua design.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via