Top 5: beste compacte smartphones

In een wereld waar smartphones alsmaar groter worden, is het moeilijk om een degelijke compacte smartphone te vinden. Toch groeien de handen van gebruikers niet mee en zijn er nog steeds veel mensen die een compact toestel waarderen. Vandaar dat wij van WANT op zoek zijn gegaan naar de 5 beste compacte smartphones van het moment.

Grotere toestellen

De afgelopen jaren zijn smartphones alsmaar groter en groter geworden. Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone. De iPhone 4 had een 3,5-inch scherm, de iPhone 5 had op zijn beurt een 4-inch scherm. En de iPhone 6 werd aangekondigd met een 4,7-inch groot scherm en voor de mensen die dit nog niet groot genoeg vonden, kwam er de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch groot scherm. Inmiddels zijn we bij de iPhone 8, nog steeds in een 4,7- en 5,5-inch versie. Groei zit er dus niet meer in, maar erg compact is de gemiddelde smartphone niet meer.

Voor mensen die van grote smartphones houden is dit geen probleem. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. En liefhebbers van compacte smartphones hebben het probleem dat er steeds minder toestellen in die categorie vallen. Zeker op Androidgebied zijn high-endsmartphones met een scherm kleiner dan 5 inch moeilijk te vinden.

Beste compacte smartphones

Dus zijn we op zoek gegaan naar de beste compacte smartphones. Over wat een compacte smartphone is valt natuurlijk te twisten; wij zijn uitgegaan van een maximaal schermformaat van 4,7 inch. De kleine variant van de iPhone 8 valt dus nog net binnen die grens. De Apple iPhone 8 is ook meteen de beste compacte smartphone van dit moment, met echte high-end specificaties en prestaties.

Natuurlijk hebben we nog vier interessante modellen geselecteerd. We kunnen alvast verklappen dat die van Samsung, Sony en Apple zijn; meteen de enige drie fabrikanten die nog een beetje actief zijn in dit segment. Welke het precies zijn kun je in deze video zien. Laat ook zeker even weten of jij liever een grote of een kleine smartphone hebt en waarom. We zijn benieuwd!

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters